Dtum
Login with Facebookk
1909 | Május

A nemzetközi football kongresszus tervezete.

A MLSz. mindent előkészületet megtett, hogy illusztris vendégeit méltán fogadhassa s a külső keretek az esemény fontosságához mért fényesek és tartalmasak legyenek. A nemzetközi kongresszus sport és társadalmi jelentőségeit lapunk más helyein méltatjuk, itt főképen csak a külsőségekre szorítkozunk.


A kongresszus fővédnökségét tudvalevőleg József kir. herceg vállalta el. Melléje sorakoztak, mint védnökök, gr. Apponyi Albert kultuszminiszter, Bárczy István dr. Budapest polgármestere, Fülepp Kálmán főpolgármester és Jekelfalussy Lajos honvédelmi miniszter. Díszelnök: gr. Andrássy Géza. Díszelnökségi tagok: Banovits Kajetán, br. Barkóczy József, gr. Bethlen István, Brüll Alfréd, Demény Károly, dr.Gerenday György, Hankis János dr., Hennyei Vilmos, Hock János, Iszer Károly, Kovács Aladár dr., Kovács Ernő dr., Muzsa Gyula, Nagy Emil dr., Perger Ferenc, Polónyi Dezső dr., Rákosi Jenő, Rákosi Viktor, Virava János és Springer Ferenc dr. Elnökség: a MLSz. elnöke, társelnöke, alelnökei és főtitkár.

Képviselet.


Tudvalevőleg a Federation, minden tagszövetsége, egy szavazati és egy tisztán tanácskozási joggal felruházott képviselőt küld. Az értesítések szerint azonban igen sok külföldi fogja a kongresszus alkalmát megragadni egy kirándulásra.

 

Az egyes országok képviseletében a következők fognak megjelenni: Anglia: Bentley a FA. alelnöke, Woolfall a FI, de FA.elnöke. Wall a FA. titkára és Walker. Továbbá Watcaff Simons. Svéd- és Finnország: Kornerup. Dania: Silov. Ausztria: Waller az osztrák szöv. elnöke, Meisl, Kessler, Müller alelnökök és DFC. képviseletében Abeles. Belgium: Mühlinghaus. Franciaország: Ch. Simon a VFFI. és Eapire a USFSA. részéről. Németország: Boxhammer és Hefner. Magyarország: Kárpáti Béla és Steiner Hugó, Olaszország: L. Bossisio, Hollandia: Hirschmann és Goodrof. Schweiz: Hefelfinger. Belgium: Báró Laveiller. Az érdeklődők száma nagyban fog még szaporodni a Boroszlóból ide ránduló németekkel, kik a német szövetség Bundes Tagjai után fognak ide jönni.

A kongresszus napirendje:


1. A kongresszuson képviselt szövetségek küldöttjeinek bejelentése. 2. Az elnök igazolja a szavazásra jogosult szövetségek képviselőinek neveit. 3. A mult évi bécsi és brüszszeli kongresszusok jegyzőkönyveinek hitelesítése. 4. Titkári jelentés. 5. Pénztári jelentés. 6. Felvételek iránti folyamodások. 7. A brüsszeli kongresszuson beadott és elfogadott indítvány értelmében az alapszabályok első paragrafusának kiegészítése. 8. A tisztviselők választása. 9. Az 1910. évi kongresszus helyének és idejének megállapítása. 10. Az 1909. őszi és 1910. tavaszi nemzetközi mérkőzések bejelentése és megállapítása. 11. A MLSz. indítványainak tárgyalása. 12. Általános megbeszélések.

Programm.


A MLSz. vezetősége mindent elkövet arra nézve, hogy a hozzánk ránduló idegenek jól érezzék magukat és amellett minden nevezetes látni valót megszemléljenek.

 

 

Azért a programmot a következőképen osztotta be.:


Május 28. (péntek): Érkezés és fogadás a nyugati pályaudvaron. Este 9 órakor vacsora a Hungáriában a la carte.

Szombaton: D.e. pihenés. D.u. 1/2 6 órakor angol – magyar mérkőzés a Millenáris pályán. A mérkőzés bírója Goodroff (Hollandia). Este 9 órakor ismerkedés a Városligeti Pavillonban. Étkezés a la carte.

Vasárnap: d.e. 8 órakor. Találkozás a Vigadó kioszkban. 9 órakor kongresszus a MLSz helyiségében (Rákóczi-ut 9. sz.), 1/2 10 órakor a többi vendég a Svábhegyre rándol. D.u. 1 órakor lunch a Pannoniában a kongresszusi tagoknak. D. u. 1/2 6 órakor osztrák – magyar mérkőzés. Bíró: Watcaff Simons (Anglia). Este Opera.

Hétfő: Találkozás a Vigadó kioszkban reggel 8 órakor. Kongresszusi ülés 9 órakor. A vendégek a várost tekintik meg. D.e. 1 órakor Lunch a MTK. helyiségében a kongresszusi tagoknak. D.u. 1/2 6 órakor angol – magyar mérkőzés a Millenáris pályán. Bíró: Meisl (Bécs). Este 9 órakor dísz banket a Royal-ban.

Kedden: Találkozó a Vigadó kioszknál. D.e. 10 órakor kirándulás hajón. Lunch a Margit-szigeten. D. u. kirándulás Törley pezsgőgyárának megtekintésére Budafokra.
Itt jegyezzük meg, hogy Budapest székesfőváros 1000 koronát utalványozott a kongesszus céljaira azonkivül 13 kocsit bocsátott az idegen vendégek rendelkezésére.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98