Dtum
Login with Facebookk
1909 | Október

Csörgő-kígyóból női kalap

Egy amerikai hölgy, Mac Mahonné, eldicsekedhetik azzal, hogy olyan kalapot visel, a melynek az egész világon nincsen párja.

 

Ez a kalap ugyanis nyolcz hatalmas csörgő-kígyó bőréből készült és ötszáz dollárba került. Mac Mahonné azonban a kalap nagy ára mellett is azt tartja, hogy igen olcsón szerezte meg, mert míg más előkelő nőnek minden szezonra négy-öt kalap kell, addig ő a kígyóbőr-kalapjával egy egész életre el van látva kalappal.

 

A kalapnak sötétszürke a színe s a széle is kígyóbőrből van formálva. A kemény kígyóbőrt valami vegyszerrel, a melyet nagy titokban tartanak, bársonyos puhává tették. A kalap elpusztíthatatlan; ellenáll a legforróbb napsugárnak és a zuhogó zápornak egyaránt és minden időjárásban, minden szezonban viselhető.

 

A hol csak Mac Mahonné különös fejdíszével megjelenik, mindenütt nagy föltünést kelt. Utánzókra azonban még nem akadt, először is az ár miatt nem, mert ötszáz dollár nem mindennapi ár egy kalapért, ha mindjárt egész életre való is. másodszor pedig a legtöbb nő szereti a változatosságot és szivesebben viseli fején a legujabb párisi modelleket rövidebb időre, mint a leghatalmasabb csörgő-kígyó bőréből készült kalapot – örökösen.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98