Dtum
Login with Facebookk
1909 | Szeptember

Érdekes képek a nagyvilágból


1.

XIII. Alfonz spanyol király a kis fiával. A király, a ki magyar huszártiszti egyenruhában van, látható apai örömök között tartja a karján a fiát, ez azonban kényesen sirdogál és legkevésbé sem hatja meg az udvaroncz kedveskedése.

2.

A nők – sajnos – néha napján olyan szeszélyes divatnak hódolnak, a melynek következménye az lesz, hogy a guny nyilai ellen nem védekezhetnek. A hónapokkal ezelőtt divatba jött „malomkő” kalapok magukkal hozták azt, hogy az egyik berlini orfeumban Traeger artista az orfeum egyik nőakrobatájával együtt akkép gunyolja ki a nagy női kalapokat, hogy a rengeteg kalapon széket helyez el, arra ráül és körülhordoztatja magát. A női kalapok t. i. néhol akkorák, hogy terjedelmük szerint egy ember akár rájuk is ülhet.

3.

Az angol szárazföldi katonaságnál legujabban kisérletet tettek egy ugynevezett „messzelátó”-val, a mely – a mint képünkön látható – több részletben feltolható állványokból készült. A középen van egy függő állvány, a melyben egyik tiszt távcsővel elhelyezkedik és kikémleli a vidéket. Ez a messzelátó kémlelő-torony – a mint értesültünk – igen jól bevált.

4.

Japán mérnök és gyermekei az Antung-mukdeni vasút mentén. A japán mérnök igen jó hangulatban tekint felénk, egyik gyermeke osztja ezt a hangulatot, míg a másik kettő félénkebb. Az Antung-mukdeni vasutvonal miatt tudvalevőleg kevés híján háboru tört ki Japán és Kína között. Japán azonban keresztülvitte, hogy Kína a vasutvonal kiépítésébe beleegyezzék.

5
.

Marina spanyol tábornok, az északafrikai csapatok spanyol főparancsnoka, a Melillába érkezett segédcsapatok felett szemlét tart.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
1.XIII. Alfonz a kisfiával 2. A női divat 3. Az angol katonaság messzelátója 4. Japán mérnök és gyermekei 5. Marina spanyol tábornok
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98