Dtum
Login with Facebookk
1910 | Április

Pfeil grófné pere

Nagy érdeklődés mellett folyt le a thorni hadbíróság előtt Pfeil János gróf, porosz kapitány bünperének tárgyalása. A per története röviden a következő: Pfeil gróf nőül vette Heim berlini milliomos leányát.

 

A fiatal, szép és dusgazdag grófné óriási hozományt vitt magával, de noha minden feltétel megvolt arra, hogy a házasfelek boldogan éljenek, ennek daczára a gróf teljesen elhanyagolta szép fiatal nejét. Pénzét elpusztította, ha pedig az asszony szót mert emelni, ütötte, verte és kirugdosta a házból.

 

Rettenetes volt az asszony kálváriája. Férje durva, lelketlen ember volt, a ki hétről-hétre dőzsölt és szórta a felesége hozományát. Végre is az asszony nem bírta tovább és szüleihez hazament, egyuttal megindította a válópert. A gróf azonban megmozgatott minden követ, hogy magáról a bünösséget elhárítsa. Tanukat állított, a kik a grófné terhére vallottak.

 

A bíróság a gyermekeket nem adta át az anyának, a ki tíz évig nyomozott, kutatott, mígnem rájött, hogy férje hamis tanukat állított ellene. Feljelentette a volt férjét, hamis tanuzásra való rábírás czímén, a mitől a gróf annyira megijedt, hogy öngyilkosságot kisérelt meg, de sikertelenül. Utóbb ismét felülkerekedett benne a régi rabiátus férfi. Mindent elkövetett, hogy felesége ne győzedelmeskedhessék.

 

Valami formahiba miatt a grófné csakugyan el is vesztette a bünfenyegető pert és ráadásul gyermekeit sem látta már évek óta. A gróf persze fennen hordott fejjel jár, kel mostan, míg a grófnő a per ujrafelvételén fáradozik, addig azonban türnie kell, hogy gyermekeit még hosszu ideig nem láthatja.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Pfeil grófné középen Pfeil gróf német katonatiszti ruhában és két védője
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98