Dtum
Login with Facebookk
1910 | December

Uj rendszerü repülőgép

Az aviatika terén ma már egyik rendszer ugyszólván üzi a másikat. Egyiknek is, a másiknak is van valami előnye. Természetesen, hogy azt nem lehet ma sem megállapitani, hogy vajjon melyik rendszer a legalkalmasabb. Az előnyök mellett ott vannak a hiányosságok és csak természetes, hogy az utóbbiak forognak fenn tulnyomó számban.

Francziaország az a terület, a hol a repülőgépeket nagyban gyártják és a hol minden eddig kieszelt szerkezetű és rendszerű repülőgépet szerkesztenek. Legujabban Paulhan a saint-cyri gyakorlótéren érdekes kisérleteket tett egy ujonnan gyártott géppel. Az uj repülőgépnek igen sajátságos, az eddigiektől mindenben elütő alakja van. Fényképekben mutatjuk be az uj repülőgépet, még pedig oldalról szemlélve és repülés közben is.

Olyan ez a repülőgép, mintha valami katasztrófa érte volna, holott a repülőgépnek semmi baja sincs, mert ugyancsak kétfedelü gép, csakhogy a fedele jóval rövidebb, mint az eddigieké; a fedelek rövidsége arra való, hogy csökkentse a repülőgép sulyát. Paulhan azt állitja, hogy az uj repülőgép pompásan működik. Mi azonban egyelőre kételkedünk ebben, mert pompásan vagy kifogástalanul működő repülőgépet még nem ismerünk.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az uj rendszerü repülőgép repülés közben A kettős fedélrendszerü repülőgép oldalról
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98