Dtum
Login with Facebookk
1910 | Január

Dr. Lajos Ferdinánd bajor herczeg

Nemrég halt el dr. Károly Tivadar bajor herczeg, ismert szemorvos, a kinek egyéniségét tudományos szakkörökben rendkivül megbecsülték, mert herczegi származásával ellentétben oly odaadással élt a tudománynak és orvosi hivatásának, mintha az lett volna a kenyérkeresete s ehhez fűződnék exisztencziájának minden szála.

A neves herczegi doktor halála azonban csak azt jelentette, hogy egygyel kevesebb az olyan bajor herczeg, a ki a tudományt gyakorlatilag és hivatásszerüen kultiválja. Itt van ugyanis dr. Lajos Ferdinánd bajor herczeg, a ki szintén végzett orvos és teljes szivvel-lélekkel a hivatásának él. Szakkörökban ugy ismerik, mint komoly és tudományos szempontok szerint mérlegelendő orvost, a kit a származása legkevésbé sem gátol meg abban, hogy ugy fogja fel a hivatását, a mely nem türi meg gyakorlati értékelés tekinteteiből a herczegi kényelmet.

Bizony, Lajos Ferdinánd doktor ur ő fensége a klinikáján nap-nap után a legszorgalmasabban dolgozik, betegeket fogad, gyógykezel, vizsgálódik, orvoskutatásaival vitatkozik, ir stb. A doktori herczeg most volt ötven éves. Felesége Maria de la Paz infansnő s e házasság révén ő a spanyol katonai egészségügyi csapat főfelügyelője. A kik személyesen ismerik a doktori herczeget, azt állitják, hogy senki sem hinné el, a származásának előkelőségét, a melyre egyébként maga a herczeg, mint okos doktor és művelt ember, keveset ad és csak véletlen szerencsének tekinti.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98