Dtum
Login with Facebookk
1910 | Július

Az allenstelni dráma

Allensteinban most tárgyalják Schönebeck őrnagy özvegyének, - jelenleg Weber író feleségének bünperét. A hisztérikus asszonyt ugyanis az a vád terheli, hogy volt kedvesét, Goeben századost rábeszélte, hogy Schönebeck őrnagyot gyilkolja meg, a gyilkossághoz kölcsönözzön olyan szint, mintha Schönebeck öngyilkosságot követett volna el. Goeben, a ki teljesen az asszony befolyása alatt állott, hajlott a szóra és Schönebecket karácsony éjjelén, mialatt ez nyugodtan aludt, agyonlőtte.

 

A vád szerint az asszony készítette el a gyilkos százados utját, ugy, hogy a százados egészen észrevétlenül juthatott el az őrnagy szobájába, a hol a borzalmas tettet véghez is vitte.

 

Az aszszony minden tőle telhető módon védekezett a vád ellen, de Goebent már nem menthette meg. Goeben ugyanis a lelkiismeret furdalásnak sulya alatt öngyilkosságot követett el, a tettes tehát elkerülte a büntetést, az özvegyet pedig szabadlábra helyezték.

 

Az özvegy nem sokat bánkódott férje és illetőleg Goeben után, mert időközben férjhez ment egy Weber nevű íróhoz. Nemrégen azonban ujabb gyanuokok merültek fel az asszony ellen, hogy Goeben az ő unszolására és démoni befolyásának sulya alatt követte el a vérfagyasztó gyilkosságot.

 

A pert most tárgyalják Allensteinban. A tárgyalás anyaga rendkívül bonyolódott, de lélektani szempontból igen érdekes, mert feltárja előttünk ennek az asszonynak szövevényes lelkivilágát.

 

A per vádlottnője magas, nyulánk, nem annyira feltünően szép, mint inkább érdekes. A tárgyalásokon rendkívül nagy lelkierőt mutat a vádlottnő, de az ügyész lesujtó vádjai mégis néha megrázzák.

 

A vádlottnő védője megmozgat minden követ, hogy védenczét megmentse. Nem utolsó sikere volt annak az, a mikor adatokat produkált, a melyek azt látszanának bizonyítani, mintha fordítva állott volna a dolog, t. i. nem az asszony, hanem a százados lett volna tulajdonkép az a démoni hatásu egyén, a ki képes volt, az asszony beleegyezését kierőszakolni a gyilkosság elkövetéséhez.

 

A per anyaga rendkívül bonyolult, annál is inkább, mert Goeben százados nem él és ekkép a bünper anyaga jórészt inkább csak feltevéseken és következtetéseken épült fel. Ezek a feltevések és következtetések azonban nagyon is a vádlottnő felbujtói minősége mellett szólanak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98