Dtum
Login with Facebookk
1910 | Június

Választás után

A képviselőház háznagyi hivatala már kijelölte az új képviselők helyeit.

Az ülésteremben a padsorok közepét és a jobboldalt s nemzeti munkapárt kapta: a szászok megmaradnak régi helyükön a szélső jobb legfelső padjaiban, tőlük balra a horvátok helyezkednek el szintén a legfelső padsorokban, míg a középen egy oszlop mellett, az elnöki emelvénytől legmeszebb eső néhány ülésen a nemzetiségiek huzódnak meg.

 

A szélső baloldal a Justh-párté; mellette ül a baloldalon a Kossuth-párt, s a Kossuth-párton tul, még mindig a baloldalon a néppárt és a pártonkivüliek. A két demokrata a néppárti helyek közepén kapott ülést.

 

A balközép első sorában Gróf Andrássy Gyula, Darányi Ignácz, Szüllő Géza, Széll Kálmán és Kazy József fog ülni, a jobb közép első sorában pedig Erdély Sándor, Perczel Rezső és báró Vojnits István.

 

A jobboldal első sorába jut báró Gromon Dezső, Kabos Ferencz és a miniszterelnök mögé gróf Tisza István. Szintén a jobboldal első sorába jutott Tallián Béla, báró Lévay Lajos, Pap Géza, Rónay Ernő és Beöthy Pál.

 

A baloldal első padsorában ül Kossuth Ferencz, gróf Appony Albert és Justh Gyula; Kossuth mögött Bakonyi Samu fog ülni. Berzeviczy Albert Rakovsziky Istvánnak a helyére ül. Tisza mögé pedig Sándor János, Kubinyi Géza a legfelső sarkon a szélső jobboldal bejárójánál kapott helyet.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Választási eredmények Jelmagyarázat
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98