Dtum
Login with Facebookk
1910 | Május

Nyári kalapujdonságok

Szorosan véve, még a tavaszszal sem jöttünk rendbe, mikor már feltünnek a kalapüzletek kirakataiban a – még távol levő – myári kalapujdonságok.

 

Időről-időre a legkülönfélébb ujitásokkal igyekeznek a gondos masamódok a divat szeszélyeinek kedveskedni. Hol egyszerű, sima dísztelen kalapok kerülnek felszínre, hol pedig ezeknek épp az ellenkezőit, a virágokkal és tollakkal dusan megrakott kalapokat kedveltetik meg a hölgyekkel az élelmes párisi kalapkereskedők.

 

Jellemző, hogy a kalapdivatok változásánál nincs meg az átmenet és így nagyon gyakran megtörténik, hogy az egy szezónon keresztül viselt kalapformának éppen az ellenkezői jönnek divatba a következő szezónra.

 

Az idei kalapdivat megállapításában nagy volt a része a Párisban nemrég bemutatott Chantecler czímű szindarabnak, a menynyiben a szindarabban használt szárnyas jelmezekhez hasonló diszekkel látták el, nagyrészt az ujdonságokat. Ezeket a kalapokhoz azután megfelelő fátyolmintákat is készítettek.

 

A mint egyik képünkön látható is, a kakastollakkal díszitett kalaphoz az apró kakasokkal díszített fátyol. Azt hisszük, az idei divatnak ezek az ugynevezett Chantecler-kalapok lesznek a szenzácziói, noha a kapocs- és szallagdíszü kalapok sem találnak majd mellőzésre.

 

Mindenesetre meg kell állapítanunk, hogy az idei női kalapdivatok terén már nem is tulzott, hanem gyakran érthetetlen mintákat és díszítési formákat látunk el. Lehetetlen formák és el sem képzelt díszek alkotnak összevéve egy női kalapot, a melyet olyanok is viselnek, a kiknek hajviselete vagy arczformája nem felel meg a mondvacsinált divatos kalapnak.

 

Hiába: mégis csak az a legszebb divat, a mi valakinek a külső megjelenésével összefér, más szavakkal: a mi nem rontja az egyén külső megjelenését.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Chanetcler- kalap mellé, a Chantecler-fátyol dukál, amelynek ízléses voltához sok szó férhet Szalmából készült, főkötőszerű, gyöngyökkel díszített kalap Szalmakalap, amely elől, illetőleg oldalról felhajtott. A tollak világposabb színűek, mint a kalap Turbánalakú kalap, amelyet szalagok és tollak díszítenek. Ezeket a díszeket egy lelógó forgó tartja össze
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98