Dtum
Login with Facebookk
1910 | Március

A legujabb automobil

A motorrendszerű bicziklik, automobiloknak manapság oly számos formáját ismerjük, hogy nemsokára valósággal művészet szükséges majd ahhoz, hogy a mindenféle rendszer között el tudjunk igazodni.

Legujabban egy potsdami mérnök olyan automobilt szerkesztett, a mely tulajdonkép az automobil és a motorbiczikli között foglal helyet. Maga a jármű természetesen egy kitünő szerkezetű motorral van felszerelve. A járműnek kényelmes ülése van és ezzel felszerelve a jármű csalódásig hasonlít az egyvágányu vasuti kocsihoz. Rendkivül kényelmesen alakitható át a jármű négykereküre.

Tudniillik két oldalt van két kisegitő kereke, a melyeknek fémkerülete jóval kisebb, ugy hogy a két kis kerék nem is érinti a földet és nem is forog. Ha azonban az illető, a ki a járművet használja, szereti a fokozottabb kényelmet és esetleg az egyensulyvesztés ellen akar védekezni, akkor a kisegitő kerekekre ráalkalmazza a gummi keréktalpakat, a melyeket ép oly szélesek, hogy a kerekek a földet érik és ezáltal a két kerekü automobil, helyesebben motoczikli négykerekü gépkocsivá alakul át.

Az uj jármüvet most próbálják ki Potsdamban, a hol egyelőre nagy üzletek használják szállitásra, sürgős kézbesitésekre stb.-re. Hogy tulajdonkép csak az első és hátulsó kerék van közvetlen összeköttetésben a motorral, az a jármü gyors haladását teszi lehetővé. A két kisegitő kerék áttétel nélkül való és csak a tengelyük körül forognak akkor, ha a gummiburkolat utján a földdel érintkeznek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98