Dtum
Login with Facebookk
1910 | Március

Villamos postakocsi

A villamosságot ujabban a postai forgalom lebonyolitásának gyorsitására is igénybe veszik, a minek érdekes példáját mutatja a Majna melletti Frankfurt, a hol a villamos vasutak sinjein a vasuti postakocsik mintájára villamos postakocsik haladnak a különböző városrészekbe, a főpostára, az elosztóba, a pályaudvarokra stb.

Ezek az érdekes villamos postakocsik ugy vannak berendezve, hogy csomagokat, leveleket lehet, hogy csomagokat, leveleket lehet rajtuk szállítani. A küldeményeknek tetemes részét addig, a mig a kocsi a sineken halad, a kocsiban dolgozó postatisztek és postaszolga elrendezik, osztályozzák, a mi által lényegesen megkönnyitik a küldemények továbbítását a vasuti vonalakon. Egy ilyen villamos postakocsit képben közlünk.

A kocsi minden tekintetben azonos a rendes villamos kocsikkal és csak az a különbség, hogy oldalán csak két ablak van, a kocsi belseje pedig egyébként hasonló rendszer szerint van felszerelve és berendzve, mint a vasuti ugynevezett mozgópostakocsik. A frankfurti villamos postakocsi a postai szolgálatban nagyon bevált és most ujabban azt tervezik, hogy a villamos postakocsit minden nagyobb német városban alkalmazni fogják.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98