Dtum
Login with Facebookk
1910 | November

Abessziniai lakodalom Bécsben

Érdekes eseménynek volt a színhelye a bécsi vadászati kiállítás afrikai faluja. Ugyanis a faluban a vadászcsoport egyik „legszebb” férfia, a darutok törzséből való Abdullah Mohammed eljegyezte Mumena Gnedli abessziniai hajadont.

 

A sötétbőrü fiatal ember már régóta udvarolt a fekete szépségnek, de a leány szülei ellenzék a házasságot, mert a kérő nem felelt meg azoknak a követelményeknek, a miket az abessziniai szokásjog kiván a vőlegénytől.

 

Abdullah Mohammednek ugyanis nincsen sem ötszáz tevéje, sem ötszáz birkája. De hát a kedélyes és jószivű bécsi közönség megszánta a fekete szerelmes párt és összeadta azt a pénzt, a mi egybekelésükhöz szükséges volt. Erre Abdullah Mohammed örömtől sugárzó arczczal jelent meg a leány szüleinél, a kik most már megengedték, hogy Mumena Gnedli kisasszony kimondja a boldogító „igen”-t.

 

Az eljegyzés a darutok törzsének ősi szokása szerint intim családi körben történt meg. A lakodalmat most tartották meg az exotikus czeremóniák minden pompájával és a vadászati kiállítás látogatóinak alkalmuk volt megismerni, hogy milyen az abessziniai lakodalom.

 

Valaki megkérdezte a vőlegénytől, hogy miért gyűjt még mindig pénzt, mikor teljesült a szive vágya. Abdullah Mohammed büszkén felelte:
Kedves uram, ez csak a kezdet. Abdullahnak még sok pénz kell, hogy odahaza Afrikában meg vásárolhassa a többi feleséget is.
Abdullah Mohammed ezek szerint még nem zárta le a házasságának sorozatát.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Abdullah Mohammed abesszíniai harcos, aki a bécsi vadászati kiállítás afrikai falujának lakója Mumena Gnedli abesszínia falujának lakója
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98