Dtum
Login with Facebookk
1910 | Szeptember

Gazdasági kiállítás Nyíregyházán

Szeptember 17-én nyitották meg a Szabolcs-vármegyei Gazdasági Egyesület 50 éves fönnállása alkalmából rendezett nagyarányú gazdasági kiállítást.
A vármegye és az egész ország területéről a gazdaközönség nagy számmal jelent meg a megnyitási ünnepre. A földmívelésügyi miniszter képviseletében Kazy József államtitkár és Szomjas Lajos miniszteri tanácsos. A kereskedelmi minisztérium képviseletében Micseh miniszteri osztálytanácsos.

Az állomásnál nagy közönség élén Majerszky Béla polgármester fogadta az államtitkárt és a minisztériumok képviselőit. Az üdvözlés után hosszú kocsisorban bevonultak a városháza közgyűlési termébe, a hol a Szabolcsvármegyei Gazdasági Egyesület díszközgyűlést tartott, melyen gróf Vay Tibor főispán elnökölt.

A díszközgyűlésen megjelentek: gróf Dessewffy Aurél, Mezőssy Béla, volt államtitkár, báró Podmaniczky Géza, Vadász Lipót, Kállay Tamás országgyűlési képviselők, valamint Lipthay Béla, Kállay András volt főispánok, gróf Vay Tibor hosszabb beszédben üdvözölte a kormány kiküldötteit és visszapillantást vetett a gazdasági egyesület 50 éves működésére. Ezután Kazy József államtitkár hosszabb beszédet mondott, ecsetelte a gazdasági egyesületek hivatását és megnyitotta a kiállítást. 

Buday Barna beszéde után a kiállításba vonultak, a melynek nagysága és szépsége a városba sereglett vendégeket meglepte. Az államtitkár, valamint gróf Dessewffy elismerésüket fejezték ki a sikerült kiállításon.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Nyíregyháza József főherceg megtekinti a gazdasági eszközöket
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98