Dtum
Login with Facebookk
1910 | Szeptember

Nemzetközi golfverseny Tátralomnicon

(I.és II. nap)

A Tátraclub mozgalmas nyári golfszezonjának méltó befejezését képezte a nemzetközi golfverseny amelynek sportértékét elsősorban A. W. Thomas egy kiváló amerikai golfjátékos részvétele biztosította, a kinek a társas versenyben erős partnerje volt honfitársa mr. Scholpf a Cincinati A. C. tagja.

 

A handicap számok elejétől végig csak az utolsó szakasznál dőltek el s így kétes kimenetelükkel az utolsó pillanatig kötötték le a versenye előkelő nézőközönségének érdeklődését. A verseny a medal handicappal kezdődött, amelyben izgalmas küzdelem fejlődött ki Thomas és Lauber Dezső között. A 18 szakaszos játéknak az amerikai ellenfele 24 ütésny előnyéből 23-at a 17-ik szakasznál már behozott, s már biztos győztesnek látszott.

 

Az egyetlen hátralévő szakaszt sikerült azonban a magyar játékosnak öt ütéssel végezni az amerikai 6 ütéssel szemben, s így a győzelmet az amerikai elől elragadni. Ugyanigy érdekfeszítő lefolyása volt a Thomas – gróf Széchenyi István közötti játéknak a match handicap elődöntőjében. a mikor Széchényi grófnak sikerült kitünő játékkal a 17-ik szakaszig együtt haladni az amerikaival. Itt egyenkint 8 ½ megnyert szakaszszal egyenlően állottak. A 18-ik szakaszt azonban ezuttal az amerikai végezte kevesebb ütéssel s nyert. A vegyes-páros handicapban Thomasnak kitünő partnerje volt Bissingen Elsa grófnő, akivel együtt könnyen nyerték a versenyt.


III. és IV. nap. A harmadik napon került sorra a meeting főszáma a Tátra-bajnokság, amelyre Zichy Géza Lipót gróf pompás ezüst serlege volt kitüzve. Az értékes serleg természetesen Thomas révén Amerikában fogja hirdetni a versenyek díjazásába is megnyilvánuló magyar gavallériát. A verseny kezdetén meglepően jóltartotta magát itt Horvátovics Ferenc, kinek sikerült három szakaszban meg is előzni az amerikait. Ennek fölényes tudása előtt azonban csakhamar meg kellett hajolnia. A második helyre nagy kilátása volt gróf Széchényi Istvánnak és gróf Zichy Géza Lipótnak is. Miután azonban az esős idő miatt a verseny elbonyolítása ugyis halasztást szenvedett, utóbbiak e küzdelemtől visszaléptek. Érdekes küzdelmet hozott a férfi páros hendikep döntője, amelyben az amerikai Thomas – Scholpf-pár a magyar gróf Wenckheim László – Lauber Dezső-párral állt szemben. Dacára annak, hogy a magyar párt a balszerencse üldözte, a harmadik szakaszról Wenckheim gróf legszebb „drive” ütése után a labda nem volt megtalálható s ez a szakasz elvesztésébe került, az utolsó előtti szakasznál még teljesen egyformán álltak az ellenfelek, s a verseny itt is a közönség legnagyobb izgalma között az utolsó szakaszon dőlt el az amerikai javára. Wenckheim László gróf e mérkőzésben valóságos szenzációt keltett kitünő játékával.


A hölgyek versenyében ismét Karátsonyi Manci grófnő bizonyult a legjobbnak, ki bár összes ellenfeleinek jelentékeny előnyt adott, győztesen került ki a versenyből.
A meeting befejező számában a Vigasz versenyben értékes abszolút eredményt ért el a győztes Horvátovics Ferenc, 42 ütéssel végezve egy kört (6 szakasz), ami eddig csak a legjobb magyar játékosoknak sikerült. Az itt legjobb eredményt elért hölgy részére báró Sennyeyné szép díjat tüzött ki, melyet Miss May Treberne (San-Remo) nyert meg.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98