Dtum
Login with Facebookk
1911 | Augusztus

Kilátások az uj football évre

Mindenekelőtt örömmel kell megállapitanunk, hogy az uj egyletek a fővárosban és vidéken soha nem képzelt óriási számban keletkeznek. Ha csak egy jelentősebb százalékuk megél és erősödik, ez olyan nagy arányu átalakulásokat von maga után, amiről egyelőre tervezni sem lehet. Csak a legutolsó tanácsülésen hat fővárosi és tiz vidéki egylet lett tagul felvéve.


Áttérve a csapatokra szemlénk a következő eredményeket mutatja:
A FTC csapata változatlan. Ez a legmegnyugtatóbb hir és a legnagyobb dicséret ugy a vezetőkre, mint a játékosokra. Az elmult év folyamán a sok beolvadás és fölszivódás folytán annyi jó ereje van az egyletnek tartalékban, hogy a másik csapatot a szövetségi dij keretein kívül is kell foglalkoztatni.


A MTK csapata apróbb – inkább a halfsorban tervbe vett – változtatásoktól eltekintve, szintén a tavalyi marad. A közvetlen védelem vas, ha ehhez hozzájárul majd az uj MTK pálya által fokozandó ambició és felkesültség, a csapat a FTC-nek veszélyes ellenfelévé válhatik s megujul majd az örök küzdelem a két rivális egylet között.


A BAK csapatában változások lesznek. Hogy milyenek, - annak egyelőre csak Fehéry a megmondhatója. Hihetőleg előnyösek, s mert a BAK eddig is jó volt, - nyilván halad azon az uton, mely a három legjobb csapat egyikének biztos poziciója felé vezet.


A Törekvés gyengült erőben veszi fel a küzdelmet. Öt játékosát volt nélkülözendő. Abból egyet:: Békyt, visszakapta kegyelem utján, de négy játékos hiánya még mindig olyan veszteség, amit az egylet aligha hever ki gyorsan.

 

A Törekvésnél tehát papirforma szerint bizonyos visszaesésre lehetünk elkészülve s helyét alighanem elfoglalja majd:
a BTC, amely óriásit javult a Postások játékosainak bevonásával s egyébként is ez a halhatalan csapat most tudásban és ambicióban ismét a fölfelé törő utjára lépett.


A MAC – mint mindig – kiszámithatatlan. Kelemen és Krempels hiányzani fognak, Bodnár a jól elkészitett aknák eredményeként még mindig nem játszhatik, uj jó erői még nem készek, itt is egyelőre némi visszaesésről kell félni, ámbár Sárközy, a régi törő, sokat fog javitani a MAC helyzetén.
A 33-asok még mindig sinylik apróbb játékoshiányaikat.

 

Hasonlóképpen:
A Nemzeti SC is. Ez utóbbi talán leggyöngébben indul utnak.
A TTC, mely mióta fönáll, mindig az utolsók között volt, de soha ki nem bukott, - most is fog az éven által annyi energiát összehalmozni, hogy ezt a pozicióját megtarthassa.


A III. kerületeiket utolérte a balvégzet. Két játékosuk hasznavehetetlen. Igaz, hogy a nagy lelkesedés csudákat mivel, megmutatta ezt a 33-asok csapata, de most majd a régi egyletek is jobban fognak vigyázni az uj elsőosztályura, nem bizakodnak el vele szemben, s igy jelentős sikerekhez aligha juthat.


Az UTE és az URAK, ez a balsorsban közösködő két egylet ujult erővel lát munkához az ősszre. Ébren tartják magukban a reményt és a bosszuság, amiben részük volt, talán uj sikereknek lesz a szülőanyja.
A többi másod- és harmad-osztályu egyletekről is sok a jó hir. Szorgalmasok és lelkesek. Várhatjuk tőlük, hogy játékosaik fejlődnek teknikában és állékonyságban. Ez a két Achilles-sarok, ahol eddig gyöngék voltak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
BTC csapata A magyar football-bajnokság állása
Cikk-ajánló
Haldoklik a magyar bor... Haldoklik a magyar bor...
Bort buzát, békességet. Valamikor ez a szállóige járta. És a...
Uj tárgyalások kezdődnek a lisztvámról Magyarország és Ausztria között Uj tárgyalások kezdődnek a lisztvámról Magyarország és Ausztria...
Az osztrák minisztertanács legutóbbi határozata, amellyel megtagadta...
Masaryk és Benes a dunai konfödárációról Masaryk és Benes a dunai konfödárációról
A Neue Freie Presse vasárnapi számában vezetőhelyen Masaryknak, a...
Mi újság?
A japáni trónörökös számára Chicagóban egy 18 méter magas és 80 méter...
Külön részvénytársaság alakul a csepeli szabadkikötő megépítésére Külön részvénytársaság alakul a csepeli szabadkikötő...
Jelentettük, hogy a kereskedelmi kormány a csepeli szabadkikötő...
Ady-emlékek Ady-emlékek
Ezek a visszaemlékezések megvilágítják a költő egyéniségének némely...
Idegenek és barátok Idegenek és barátok
A háborus konjunkturákat minden hadviselő fél igyekszik a háboru...
Tisza István gyilkosainak kézrekerítése Tisza István gyilkosainak kézrekerítése
Általános feltünést keltő polémia támadt gróf Károly Imre és...
A perzsa sah hosszan beszélgetett Vámbéryvel A perzsa sah hosszan beszélgetett Vámbéryvel
A sah már a magyarok iránti rokonszenvvel telt szívvel érkezett...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98