Dtum
Login with Facebookk
1911 | Augusztus

Kilátások az uj football évre

Mindenekelőtt örömmel kell megállapitanunk, hogy az uj egyletek a fővárosban és vidéken soha nem képzelt óriási számban keletkeznek. Ha csak egy jelentősebb százalékuk megél és erősödik, ez olyan nagy arányu átalakulásokat von maga után, amiről egyelőre tervezni sem lehet. Csak a legutolsó tanácsülésen hat fővárosi és tiz vidéki egylet lett tagul felvéve.


Áttérve a csapatokra szemlénk a következő eredményeket mutatja:
A FTC csapata változatlan. Ez a legmegnyugtatóbb hir és a legnagyobb dicséret ugy a vezetőkre, mint a játékosokra. Az elmult év folyamán a sok beolvadás és fölszivódás folytán annyi jó ereje van az egyletnek tartalékban, hogy a másik csapatot a szövetségi dij keretein kívül is kell foglalkoztatni.


A MTK csapata apróbb – inkább a halfsorban tervbe vett – változtatásoktól eltekintve, szintén a tavalyi marad. A közvetlen védelem vas, ha ehhez hozzájárul majd az uj MTK pálya által fokozandó ambició és felkesültség, a csapat a FTC-nek veszélyes ellenfelévé válhatik s megujul majd az örök küzdelem a két rivális egylet között.


A BAK csapatában változások lesznek. Hogy milyenek, - annak egyelőre csak Fehéry a megmondhatója. Hihetőleg előnyösek, s mert a BAK eddig is jó volt, - nyilván halad azon az uton, mely a három legjobb csapat egyikének biztos poziciója felé vezet.


A Törekvés gyengült erőben veszi fel a küzdelmet. Öt játékosát volt nélkülözendő. Abból egyet:: Békyt, visszakapta kegyelem utján, de négy játékos hiánya még mindig olyan veszteség, amit az egylet aligha hever ki gyorsan.

 

A Törekvésnél tehát papirforma szerint bizonyos visszaesésre lehetünk elkészülve s helyét alighanem elfoglalja majd:
a BTC, amely óriásit javult a Postások játékosainak bevonásával s egyébként is ez a halhatalan csapat most tudásban és ambicióban ismét a fölfelé törő utjára lépett.


A MAC – mint mindig – kiszámithatatlan. Kelemen és Krempels hiányzani fognak, Bodnár a jól elkészitett aknák eredményeként még mindig nem játszhatik, uj jó erői még nem készek, itt is egyelőre némi visszaesésről kell félni, ámbár Sárközy, a régi törő, sokat fog javitani a MAC helyzetén.
A 33-asok még mindig sinylik apróbb játékoshiányaikat.

 

Hasonlóképpen:
A Nemzeti SC is. Ez utóbbi talán leggyöngébben indul utnak.
A TTC, mely mióta fönáll, mindig az utolsók között volt, de soha ki nem bukott, - most is fog az éven által annyi energiát összehalmozni, hogy ezt a pozicióját megtarthassa.


A III. kerületeiket utolérte a balvégzet. Két játékosuk hasznavehetetlen. Igaz, hogy a nagy lelkesedés csudákat mivel, megmutatta ezt a 33-asok csapata, de most majd a régi egyletek is jobban fognak vigyázni az uj elsőosztályura, nem bizakodnak el vele szemben, s igy jelentős sikerekhez aligha juthat.


Az UTE és az URAK, ez a balsorsban közösködő két egylet ujult erővel lát munkához az ősszre. Ébren tartják magukban a reményt és a bosszuság, amiben részük volt, talán uj sikereknek lesz a szülőanyja.
A többi másod- és harmad-osztályu egyletekről is sok a jó hir. Szorgalmasok és lelkesek. Várhatjuk tőlük, hogy játékosaik fejlődnek teknikában és állékonyságban. Ez a két Achilles-sarok, ahol eddig gyöngék voltak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
BTC csapata A magyar football-bajnokság állása
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98