Dtum
Login with Facebookk
1911 | December

A Barcsaysták uszóversenye

Emlékeztek-e arra, amikor „A mi pályánk” címen így kezdtem az elbeszélést: „Sok vizet megittam már azóta, hogy abból a korból kinőttem, amelyben most Ti vagytok…”


Ezzel nem a koromra akartam célozni, de tényleg szó szerint kell azt érteni.
Tudniillik a gyorsuszást még mai napig sem tudtam kifogástalanul elsajátítani s így csak azzal nem vagyok tisztában, hogy miként történik a levegővételnél a fejmozdulat s rendesen épen akkor kapok egy csomó vizet, amikor a szájam levegőért tátom ki.

 

Hogy kitől veszek uszóleckét? Hát azoktól a pajtásaitoktól, akik ott treniroznak s mondhatom, nagyon szivesen magyaráznak minden alkalommal s nem is sejtik, hogy az öreg Miska bácsit tanítják. Hát hogy is gondolnák, mikor az ősz haj oly sok mindent elrejt.

 

Egy szép napon megint csak tátogattam és iszogattam, amikor pihenés közben hallom ám, hogy a Barcsaysták milyen jól sikerült uszóversenyt rendeztek, hogy a Rudas zsufolásig megtelt, hogy több mint száz induló volt, hogy milyen jó eredményeket értek el, hogy az intézet tanári testülete is jelent volt az igazgató urral az élén és ilyen dolgokat.

 

Gondoltam magamban, ez nem csekély dolog. Megkérdeztem a szerkesztő urat a hivatalban, hogy tud-e erről a versenyről? „Sőt ott is voltam!” válaszolta a szerkesztő ur, „csak elfelejtettem Miska bácsinak szólni. Sajnálhatja, hogy nem látta!”


Ne csodálkozzatok fiuk, hogy a szerkesztő ur ilyen hangosan beszél velem, de már öreg vagyok s kissé nagyothallok. Mit tehettem egyebet, elmentem a Barcsay-utcai gimnáziumba s megkértem a tornatanár urat, engedné e győzteseket elfényképezni lapunk számára.

 

A tanár ur szives készséggel tett eleget kérésemnek s így neki köszönhetitek, hogy magatok előtt láthatjátok a szépen sikerült ifjusági sportünnepély győzteseit.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Barcsaysták Barcsaysták 2 Barcsaysták 3
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98