Dtum
Login with Facebookk
1911 | Március

A német császár utazásai

Vilmos német császár az idén is meglátogatja Ferencz József királyt Bécsben. A német császár ez alkalommal velenczei útját fogja fölhasználni, hogy Ő Felségénél látogatást tegyen. Pénteken, márczius 24-én Olaszországba és Korfuba utazva fog Bécsbe érkezni és a Hofburgban fog lakni.

 

Reggel érkezik és este folytatja útját Velenczébe.Vilmos császár, aki a mult év szeptember 20-ikán volt utoljára Bécsben, ez alkalommal is üdvözölni fogja Ferencz József királyt, hogy a baráti és szövetséges viszony alapjául szolgáló érzelmeinek kifejezést adjon. – Berlinből még a következőket jelentik: A német császár bécsi utazása nem lepte meg a beavatott köröket, mert tudják, hogy erről az utazásról Bécs és Berlin között már január óta van szó, jólehet a végleges döntés csak a legutóbbi napokban történik.

 

Vilmos császár mult vasárnap közölte Ferencz József királylyal azt a szándékát, hogy nála hivatalos látogatást akar tenni. Ez a látogatás nem jelent újítást, mert Vilmos császár valahányszor Korfuba megy, mindig megszokta látogatni a magyar királyt, csakhogy eddig mindig úgy volt, hogy Vilmos császár mindig Korfuból jövet tette meg ezt a látogatást, míg most Korfuba való utazása előbb megy Bécsbe. A német császár egyedül megy Bécsbe. A császárné Viktória Lujza herczegnővel korfui útja előtt Kielbe s onnan Velenczébe megy.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98