Dtum
Login with Facebookk
1911 | Március

Herczog Ede a legrégibb magyar football biró

Ez a kis fekete legény a szurós szemeivel a legrégibb magyar football biró. Most ünnepli a tiz esztendős birói jubileumát és örülünk, hogy közölhetjük ebből az alkalomból az arcképét.


Sokat nem mondunk róla, föntartjuk akkorra, mikor majd a 25 éves birói ünnepélyt üljük. Akkor már lesz a labdarugó sport olyan nagy, hogy ne feledkezzék meg e legrégibb birájánál egy kevés hivatalos elismerésről is. Abba az ünnepélybe fogjuk beilleszteni a mi nagy cikkünket.


Egyelőre el kell azonban mondanunk, hogy Herczog Ede, igy ahogy itt áll, egy darabka sportkultur-történet. Mi mindent ért meg ez az ember tiz évi működése alatt! Figyelmeztetjük, hogy fogjon hozzáa memoárjai megirásához, mielött az öregedés a sok érdemes emléket kitörülné az agyából. Valamikor igen hasznos adat lesz ám az!


Még a személyéről is valamit. Azt már mindenki megjegyezte róla, hogy jó biró. Az természetes, máskép tiz esztendő rég megőrölte volna. Mi hozzátesszük, hogy mindig uri ember volt, mint biró is, ami alatt nem a vasalt nadrágot értjük, mert az nem bizonyiték, hanerm a jó modorát meg a korrekt gondolkodását. Számtalanszor volt persona ingrata hol itt, hol ott. A hatalmas egyletek fölváltva gyülölték és kedvelték, mert a klubszempontok szemüvegén át nézték működését. Pedig igazságos birónak is kellett lennie, hogy ennyi ideig élen tartotta magát.


És ez a legnagyobb dicsérete a birónak: az igazságos jelzővelvaló illetés. Ezért dicsérjük mi legjobban Herczogot, a birót és az embert.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98