Dtum
Login with Facebookk
1911 | November

Apróságok

A természet gyermekei


Ezt a nevet vették fel Gráser Ágost német költő, felesége és két kis gyermeke. Gráser ugyanis azt vallja, hogy az emberek mostani életmódja, öltözködése nem felel meg a természeti követelményeknek. Az embernek edzésre van szüksége, már pedig ezt csakis természetes életmód mellett érheti el. Felesleges, sok ruhát nem szabad hordani, elég egy szál felső ruha. Félre a czipőkkel! Elő a sarukkal! Kiáltja Gráser, a költő, a természet gyermeke, a kit családjával együtt ugyancsak megbámultak, a mint a saját elvei szerint öltözve családjával végigment Berlin utczáin.

 

Az exszultán ékszerei


II. Abdul Hamid török exszultán, az alattini villa foglya, mint ismeretes, rengeteg vagyont ölt bele ékszerekbe, drágakövekbe, gyöngyökbe. Csaknem beteges szenvedélylyel vásárolgatott és gyüjtött és titkos kincseskamráiban száz, meg száz millió értékü aranynemű, drágakő, gyöngy és mindenféle ékszer volt összehalmozva. A trónváltozás után azokat az ékszereket, a melyeket az uj-török állami bizottság megtalált, elkobozták és értékesítették a államkincstár javára. A képünkön látható, több millió koronát érő remek ékszereket Párisban elárverezték.

 

Japán nők hajviselete


A japán nő egyik főékessége és büszkesége: kékesfekete, fényes haja; a kivel e téren mostohán bánt el a sors, segít a baján s már kora ifjuságában hozzálát hajának Iriszgyökér-kivonattal való festéséhez. Ez marad azonban az egyedüli valótlanság és ámitás a japán frizurában, mert bizony hamis hajat, vendégfürtöket a japán nő nem viselhet a nélkül, hogy a kritikus azonnal fel ne fedezze. A hajcsokrok, hullámok és tekercsek felépítése ügyes és kiiskolázott fésülő müvésznőt kiván, de a mestermüvet nagy becsben is tartja gazdája, annyira, hogy párnára sem hajtja fejét, hanem egy fazsámolyra támasztja nyakát, hogy egy hajszála se görbüljön meg.

 

 

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
II. Abdul Hamid török exszultán több millió korona értékű gyöngy- és drágaköves ékszerei, amelyeket most árvereztek el Párizsban Japán asszony hajviselete virágdíszekkel Chigova, a japán úri lányok kedvelt frizurája Előkelő japán nő Shimada frizurája
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98