Dtum
Login with Facebookk
1911 | Szeptember

A szerb király a népe között

Manapság ugyancsak ritka eseményszámba megy az, hogy egy uralkodó – a mint mondani szokták – elkeveredjék az alattvalói között. Az uralkodók rendszerint annyira visszavonulnak az alattvalói társaságából, hogy legfeljebb sétakocsikázás, ünnepség, valamely intézmény megnyitása és hasonló alkalmakkor lehet látni őket.

 

A sokféle czeremónia, etikett, mint valami magas fal veszi körül az uralkodókat, a kik ugyszólván egy egészen külön életet élnek, a mely a mi életünktől, szokásainktól messze elüt. Ez hozza magával, hogy az uralkodók magánéletét rendszerint valami misztikus homály fedi, a róluk szárnyra kelt mondások, adomák, vig és szomoru események mindig valami különlegesség ingerével hatnak.

 

Péter szerb királyról azonban mindenki tudja, hogy boldog, ha az alattvalói társaságában megfordulhat. Szereti és keresi is az erre szolgáló alkalmat, mert utóvégre ő is szerb, tehát vérből való vér, ismeri alattvalóit, velük érez, daczára annak, hogy egy politikai pártnak Péter király nem tetszik. Péter király, hacsak teheti, elmegy gyülésekre, a hol lehet maga elnököl, minden fontosabb esemény és mozzanat iránt személyesen érdeklődik.

 

Két képünk igazolja a fenti körülményeket. Az egyiken azt látjuk, hogy a szerb király a fürdővendégeit tiszteli meg látogatásával, a másik azt mutatja, hogy a szerb király igen jól érezte magát a szerb gazdák gyülésén. Mindkét helyen a szerb közönség igen nagy óváczióban részesítette Péter királyt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Péter szerb király (x) egy agrár gyűlésen Péter szerb király a noviljacsai fürdő vendégei között
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98