Dtum
Login with Facebookk
1912 | Április

Kardbajnokság Prágában

Óriási diadala volt Prágában a magyar pengének. Öt magyar vivó indult a cseh kardbajnokságban és mind az öt bejutott a nyolcas döntőbe. Képzelhető, hogy milyen rettenetes küzdelembe került ez a magyar vivóknak – a cseh zsüri ellen.

 

A döntőben még keservesebben ment a dolog. Goppoldra „ment ki’ a pakli, csak az ő testén keresztül lehetett győzni, a jeles cseh Holubár testét pedig féltő gonddal őrizte a zsüri. Földes például nyolc tiszta tusst adott neki és csak hármat ismertek el belőle. A döntő tuss egy hatalmas fej-riposzt volt, „Goppold tuss!” – jelentette ki rá vállvonogatva, indignált hangon a zsüri elnök. „ Goppold tuss!” – mondta ujra leverten és szabadkozva, mint a ki nem tehet róla.


A magyar vívók közül Palotai-Kovácsot nyomták el legjobban. Rövid ideig türte a nem létező tussok sulyát, de mert az ő idegei sincsenek drótkötélből, ugy sietett a bajon, hogy maga vette át a zsürielnök előkelő szerepét.


Itélt, magyarázott, leintett, vitatkozott. A zsürit annyira meglepte Palotay-Kovács határozott fellépése, hogy zavarában akceptálta számfeletti zsüri tagnak a saját mérkőzéseire. Egye erősen kétes tussnál azonban, hogy véget vessenek a szokatlan zsüriskedésnek, cseh nyelvre fordították át a vitatkozást.


Palotai-Kovács néhány pillanatig némán szemlélte a szeretetreméltó társaságot, aztán méltatlankodó, szinte szemrehányó hangon megszólalt:
- Pardon messierus, je ne vous comprends pas (Pardon uraim, nem értem.)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98