Dtum
Login with Facebookk
1912 | Augusztus

A legujabb katonai czéltábla

A katonák lőgyakorlatai alkalmával különböző készülékeket használnak, próbálkoznak bizonyos automatákkal, a melyek jelzik a golyó találását. Ezek a készülékek azonban még nagyon hiányosak, mert a távolból nem lehet pontosan ellenőrizni, hogy hol, merre talált a golyó, csak általánosságban tudjuk, hogy volt-e „találat” vagy sem.

Egy amerikai tiszté az érdem, hogy olyan készüléket eszelt ki, a mely pontosan jelzi, hogy a golyó minő helyen találta el a czéltáblát. A czéltábla szerkezete ugyanis olyan, hogy teljesen azonos beosztásu jelzőtáblával áll kapcsolatban. A czéltábla megfelelő távolságban van felállitva, míg a találást jelző tábla ott áll, a hol a katonák vannak. A czéltábla és a jelzőtábla villamos áramkapcsolattal vannak egybekötve olyképpen, hogy a czéltábla számos kis, ugynevezett találási felületre lévén beosztva, ugyanolyan találái felületek vannak a jelzőtáblán. Már most, a mint a czéltáblát a golyó valahol éri, a czéltáblát találó golyó által előidézett ütődésből származó villamos áramkapcsoló müködésbe jön és a jelzőtáblán ugyanolyan helyen, a mely megfelel a czéltábla felülete találási helyének, jelzi a találást.

Az érdekes uj készüléket most próbálják ki az amerikai katonák. Szakértők azt állitják, hogy a készüléknek igen nagy a sikere, mert a találatjelzések megbizhatóak, pontosan lehet tehát ellenőrizni az eredményt. Két megfelelő képben mutatjuk be az ujfajta katonai czéltáblát. Az Unio katonái szorgalmasan gyakorolják magukat a czéllövésben és az eddig elért eredmény máris igen kedvezőnek mondható, még pedig az okból, mert a hadügyi kormány számos dijat bocsát rendelkezésre az egyes ezredeknek, ezek a pénzbeli dijak pedig természetesen serkentőleg hatnak a katonákra. Szokás, hogy a jól lövő katonákat külön oklevelekkel is kitüntetnek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A legujabb katonai czéltábla, egy amerikai tiszt találmánya. Önmüködő szerkezettel van ellátva Amerikai tengerészkatonák lőgyakorlatai a legujabb czél- és jelzőtáblával
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98