Dtum
Login with Facebookk
1912 | Február

Apróságok képekben

I.Ferencz József hasonmása

 

XIII. Alfonz spanyol királynak, a czárnak csalódásig hü alteregoit már ismerjük. Nemrégen a német császárnak hasonmását is felfedezték egy szászországi vadász személyében. Uralkodónknak nem egy hasonmása ismeretes Magyarországon és Auszrtiában is, a hadsereg idős tisztjei között van több hasonlatos arcz és alak, most azonban egy olyan hasonmásra akadtak, a ki a megszólalásig hasonlít uralkodónkhoz. Az illető Ursacher József nyugalmazott fogházfelügyelő, a wienerwaldi Habsburg menház őre. Ursacher ez idő szerint hatvan éves.


Vadászat – repülőgépen

 

Legagneux, a híres francia aviatikus, két barátjával Corbeaulenben vadászatot rendezett a repülőgépről. A repülő vadászok egy nyulat és egy foglyot ejtettek zsákmányul. Vadászat közben, hirtelen egy kis szélvihar keletkezett, de a bátor aviatikus-vadászok nem zavartatták magukat különös és életveszélyes sportkedvtelésükben s mindaddig folytatták a vadászatot, a míg – ha nem is sok, de mégis valami vadászzsákmányt ejtettek. Legagneux pedig, a mint képünkön látható, nagy örömmel mutogatja a zsákmányt.

 

Széchenyi-bál

 

Az idei Széchenyi-bál, sikerében felülmulta az eddigieket. Az Országos Széchényi Szövetség és a bál rendezősége elhatározta, hogy a bálon feleleveníti a legnagyobb magyar korát: a Biedermayer-korszakot a maga érdekességével. A rendezőség terve pompásan sikerült. A pazarul feldiszített bálteremben a vendégek legnagyobb része Biedermayer-jelmezben jelent meg. A képünkön látható személyek: 1. Almássy grófnő, 2. Andrássy grófnő, 3. Keglevich grófnő, 4. Bissingen grófnő, 5. Melczer István, 6. Lánczy Gyula, 7. Vásárhelyi László, 8. Matuska Sándor, 9. Vojnich Szidónia bárónő, 10. Arz grófnő, 11. Wrangiczany bárónő (Zágráb).

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
I. Ferenc József hasonmása Vadászat repülőgépen Széchenyi - bál
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98