Dtum
Login with Facebookk
1912 | Január

Kerékpár hirek

Csillag KK rendezi az év első versenyét éppen ugy mint az előző évben.
BAK kerékpár szakosztálya nagyon megerősödött. Állítólag Havas és Maláth a TSE-ből, Henzsely testvérek pedig Főv. KE-ből már beléptek.


Teppert Károly az elmult év legtehetségesebb hosszutávmenője belép a FTC-ba. Belépésével a Ferencvárosi TC a legerősebb kerékpáros gárdával fog rendelkezni.
Jónás István a kitünő monorista és kerékpáros végleg otthagyta a VKK-t. Tehetségének érvényesülését a FTC-ban sokkal jobban kifejtheti, hol mint birkozó, tornász, atléta, korcsolyázó és kerékpáros fog működni. Az olimpiádra készül és feltétlenül ki is megy.


Horváth Gyula (Vándorkedv KK.) egyletének legjobb sprintere ez évben hosszabb távon is megpróbálkozik versenyezni. Az olimpiai verseny előtt rendszeres tréninget tart motor után.
FTC február 10-én tartja bálját, melyen a kerekesek közül Madary István, Madary Ferenc, Szamek Károly és ifj Merényi Lajos mint rendezők szerepelnek.


Vándorkedv KK. mult heti céllövő versenyén Horváth Gyula nyerte az első díjat. Második lett Szabó Béla. Bobcsek nem versenyzett.
Popolka bácsit a kerekesek legnépszerübb monoristáját emlegetik a Vándorkedv KK. elnökéül. Mi is örömmel adnánk le voksunkat!


A vidékiek ez évben sem mutatkoznak a versenyeken. Csodálatos egy ország vagyunk! Oly sok nagy vidéki városnak nincs egy kerekese sem, ki csak némileg is jártas volna a kerékpár-világban. Hallottunk ugyan valamit Székesfehérvárról, Érsekujvárról, de hogy ottan jelenleg életképes egyesületek volnának, arról semmit sem tudunk. Igaz, hogy részben az az oka, hogy országutjaink rendkivül rosszak, de főleg annak tulajdoníthatjuk, hogy a diákság nem igen üzi e szép sportot.

 

Az intelligens elemek hiányában pedig a szervezésről szó sem lehet. Kerékpár sportunknak éppen ez az olimpiád adja meg az ujjáéledését, ezért felkérjük a vidéki egyesületek elnökségét és a kerékpár-sport iránt érdeklődőket, hogy egyesületeik beléletéről vagy bármiféle kerékpározáshoz tartozó eseményekről rovatvezetőnknek értesítést küldjenek, ki esetleg szivesen szolgál mindenben felvilágosítással.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98