Dtum
Login with Facebookk
1912 | Január

Téli sportok

A kolozsvári korcsolyázó-verseny. Február 2-án és 3-án rendezi hagyományos korcsolyázó versenyét a Kolozsvári Egyetemi Athletikai Club és a Kolozsvári Korcsolyázó Egylet. E verseny keretében első ízben dől el vidéken a magyar műkorcsolyázó bajnokság.

 

Páratlan élvezetben lesz része tehát a kolozsvári sportszerető közönségnek, mit Kolozsvári meg is érdemel, mert sorozatos korcsolyaversenyeivel a korcsolyázó szövetség megteremtését és a vidéki konkurrencia létesítését idézte elő s a MOKSz. ugy vélte háláját ez agilis egyesülete irányában leróni, hogy a legnagyobb kitüntetésben részesítette, mely vidéki egyesületet érhet, - rájuj bizta legklasszikusabb versenyének, a műbajnokságnak a rendezését.

 

Emellett a KEAC hagyományos főiskolai bajnokságai: a mű- és gyorsbajnokságok is döntésre kerülnek. Műverseny lesz még senior urak és vidéki urak, meg junior hölgyek részére. Gyors számok a következők lesznek: 500 m., 1500 m. és 5000 m., mindhárom országos nyilt. Ezenkivül 1000 m. zárt verseny egészíti ki a gazdag programmot s igy a verseny az idei korcsolyázó versenyek legsikerültebbjének igérkezik. Nevezések Dr. Somodi András címére (Kolozsvár, Bartha Miklós-utca 3.) január 29-ig küldendők.

A Margitszigeti jégpálya nem valósította meg a hozzá füzött reményeket. A nagy befektetés, sok igyekezet dacára, bizony kevesen, nagyon kevesen látogatják. Mialatt a BKE városligeti és a budai tornaegylet jégpályáján szinte hely sincs. A délutáni és esti órákban nem százak hanem ezrek korcsolyáznak. A Margitszigeten egyszerre talán még száz ember sem volt s gyakran az ujjakon lehet össze olvasni a korcsolyázók számát. A margitszigeti pálya egyelőre még, sem nyáron sem télen nem igen kell sportközönségünknek. Ennek minden esetre főoka a pálya igen széles és szabad fekvése – s talán a sziget belépő dija is.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98