Dtum
Login with Facebookk
1912 | Július

Apróságok

Divatos fürdőruhák


A legutolsó divat szerint készült vizi toalettek ugyancsak beigazolják a divat szeszélyes voltát. Még alig egy éve annak, hogy az uszóruhák még a közös fürdőkben is lehetőleg kevésből állottak. Az idei szezon kosztümjei igazán nem juttatják eszébe a szemlélőnek, hogy rendeltetésük a viz, az átázás. Egyik véglet felváltotta a másikat. A két bemutatott uszóruhán kivül diszes aljakat, bluzokat, lenge ruhákat látunk a fürdő strandján, olyanokat, melyben tánczra is perdülhetne bájos viselője. Az elegáns hölgy a fürdőruhájába is beleviszi egyéniségét. A tengerifürdők elsőrangu fürdőruhája csaknem kizárólag tafotából készül, elütő tarka, törökösen mintázott selyemdiszszel. A fürdősapka is inkább kaczér disz - mint hajvédő eszköz. Az olasz partokon a narancssárga szin jellemzi ugy az egyszerü, mint az elegáns fürdőruhát; a spanyol hölgyek a pirosat szeretik, mig az angol nő a fehéret tartja minden szempontból legmegfelelőbbnek.

Spanyol urinők a sebesültekért


A cadizi urinők nagy ünnepséget rendeztek a mult héten a melillai sebesült spanyol katonák javára. A jótékonyczélu ünnepségen maguk az urinők vállalkoztak arra, hogy tánczukkal és éneklésükkel mulattassák a közönséget. Eredeti fotográfiai felvételünk nyomán készült képünkön bemutatjuk a cadizi urinőknek egyik csoportját. Festői spanyol nemzeti viseletben tánczoltak és énekeltek az urinők, nagy gyönyörüséget szerezve a közönségnek kecses mozdulataikkal, szépségükkel és spanyol nemzeti dalaikkal. Valamennyien előkelő állásu emberek nejei. Az ünnepség nagy összeget jövedelmezett a sebesültek javára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Eredeti fürdőruha fekete tafotából Sikkes fürdőruha- törökös selyem Előkelő spanyol uriasszonyok spanyol nemzeti viseletben
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98