Dtum
Login with Facebookk
1913 | Április

A lélekinga

Egy hires angol természettudós dr. Everard Hustler, aki a rádiumkisérletei révén már igen tekintélyes nevet szerzett, nem kevésbé érdekes, hogy ugy mondják szenzációs fölfedezést tett a különbözö nemü magnetikus értékéröl. A kisérletei, amint ö maga mondja: „koránt sincsenek még teljesen földeritve”, de annyit már is meglehetett állapitani hogy a férfiak testében rejlő magnetikus erő egészen már nemü, más természetü, mint a nöi test magnetikus ereje, s ahhoz ma már kétség sem fér, hogy ez a magnetikus erö az emberi testben tényleg megvan.

 

A kisérlet egy ingával történik. Az inga egy selyemfonál, amelyet kétszer rácsavar a kisérletezö a mutató ujjára, s a hüvelykujj körmén keresztül levezet. Az ingatartó kar rátámaszkodik az asztalra, a másik kar lehetőleg nyugalomban szintén az asztalra támasztandó. A selyemfonál végére egy aranygyürüt, lehetöleg arany karikagyürüt kötünk. Ez az inga. Az inga alá egy ezüst kanalat helyezünk, még pedig ugy, hogy a kanál nyele a test fel van forditva. Az elhelyezkedést az elsö képen láthatja az olvasó. Ebböl áll a lélekinga egész berendezése, csak még egy kis türelem kell hozzá s a kisérlet sikerül.


Ha az inga az ezüst kanál fölött hajszálnyi távolságban mozdulatlanul elhelyezés t nyert, vagy azonnal, vagy igen rövid idö mulva lengeni kezd. A lengés vagy a kanál hosszirányában, vagy a kanálra keresztben történik. A kisérlet csudálatossága abban áll, hogy az inga a férfi kézen kizárólag hosszirányban, nöi kézben csakis keresztben végez lengéseket.


Ez a kétféle mozgás pozitív, illetve negatív, vagy helyesebben nemi magnetizmusra vezet. Most már abból, hogy az inga kilengései kisebbek, vagy nagyobbak a kisérletező ember idegmozgásának, szellemi és lelki képességei nagyságának mértékére lehet következtetéseket vonni. Ebből meg lehet állapitani a férfiui akaraterő fokát épp ugy, mint a nöi érzékenység mértékét. A megállapitott skála, a kilengés nagysága révén azt is elárulja, hogy a nöben van férfiui akaraterö, vagy valamely férfiui nöi idegmozgással rendelkezik. A kisérletek itt nem érnek véget. Ha a kanalat lassan eltávolitjuk az inga alól, a gyürü inga lassan követni akarja a kanalat a miáltal csodálatos köralaku és ivezetü mozgást végez az inga.

 

Rendkivül érdekes még a kisérletek végzésénél a követkekzö eset is. Ha az inga mozgásban van például egy nö kezén, s a szabadon lévö kezet megfogja és tartja egy férfiu, vagy viszont, hogy egy férfiu kezén legnö inga a mozgás alkalmával a férfin szabadon lévö karját egy nö fogja és tarja, a lengés azonnal megszakad. S most ha az áram megszakitó magnetizmusa éppen olyan nagy, mint az ingatartó egyéné, az inga egyensulyában marad, ha az ingát tartó egyén magnetizmusa nagyobb, mint azé, aki a magnesesség zavaró hatását idézte elő, a lengés megindul de természetesen nem az elöbbi intenzitással, hanem gyengébben, esetleg nem egyenes vonalas, hanem körives mozgással. Ha pedig az árammegszakitó magnetizmusa elnyelően nagyobb mértékü, mint azé, aki az ingát tartja, akkor az ingalengéseinek irányát teljesen az utóbb beavatkozó magnetizmusa adja meg.


Hustler tanár fölfedezése a legérdekesebb s kétségen kívül a legrejtélyesebb kisérleteknek, amelyeket az utóbbi időben az emberi magnetizmus, vagy nevezzük emberi titokzatosság terén a tudománynak napfényre hozni sikerült.


Nemcsak tudósoknak, hanem laikusoknak is igen érdekes megfigyeléseket ad, s nem csalódunk, ha azt állitjuk, hogy a fölfedezés révén müszer fog készülni, amely legelsö sorban az orvosi tudománynak, azután a kriminalisztikának fog megbecsülhetetlen szolgálatot tenni. E kisérletek által megállapitható, hogy valamely egyénre egy másik milyen befolyással van.


A mit eddig a hipnotikus, szervezetromboló kisérletek révén lehetett csak igazolni, azt mond egyszerüen minden fáradság nélkül megteszi a lélekinga. Az emberi akaraterö befolyása idegen személyekre. A tudományos világ igen nagy kiváncsisággal tekint a kisérletek további folyamata elé.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az inga az elhelyezkedés pillanatában nyugalomban van A férfi-kisérletezőnél a lélekinga a kanálra hosszirányu lengéseket végez Ha egy nő tartja a lélekingát, akkor egy keresztlengést végez
Cikk-ajánló
A kommunisták budapesti kémei A kommunisták budapesti kémei
A népbiztosok pörének tárgyalása során x x x x x x x x x x x x x x x...
Háborus divatok Háborus divatok
Azt lehetne hinni, hogy a nehéz időkben, amelyek immár ötödik éve...
Az automata-pisztolyt a magyarok, a hadipuska-versenyt a németek nyerték Az automata-pisztolyt a magyarok, a hadipuska-versenyt a németek...
Vasárnap ünnepélyes keretek között folytatták Magyarország és...
Király Pál nyerte az MTK mezei futóversenyét Király Pál nyerte az MTK mezei futóversenyét
Kissé hideg, de szélcsendes idő kedvezett az MTK vasárnap délelőtt...
Szerkesztői üzenetekből Szerkesztői üzenetekből
Cs. L. Tanítók és lelkészek számára az idén is rendez ugyan a...
Rembrandt-kiállítás a Szépművészeti Múzeumban
Két év előtt ünnepelte az egész művelt világ Rembrandt születésének...
Munka vagy kartel I. Munka vagy kartel I.
Már nem tagadják a miniszterek sem a súlyos gazdasági válságot! Évek...
A bérlő-tröszt elleni törvény Romániában A bérlő-tröszt elleni törvény Romániában
Tudva van, hogy a Romániában legujabban lezajlott paraszt-lázadás...
A hosszu élet A hosszu élet
Moltke szerint az egészség titka abban van, hogy legyen az ember...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98