Dtum
Login with Facebookk
1913 | Január

A vámpolitikai központ ülése

A Magyar Vámpolitikai Központ elnöki tanácsa tegnap Lánczy Leó és Chorin Ferencz elnökletével ülést tartott. Elnöki megnyitójában Lánczy meleg szavakkal emlékezett meg Tauszig B. Hugó elnöki tanácstag elhunytáról. A gyászeset felett az elnöki tanács jegyzőkönyvében fejezte ki részvétét. 

Közölte ezután az elnök, hogy a földmivelésügyi miniszter meghivta a vámpolitikai központot a vámügyi tanácsba. Az elnöki tanács Vágó József központi titkárt bizta meg a központ képviseletével. 

Lánczy Leó elnöki közlései során rámutatott a földmivelésügyi miniszternek arra a nagyfontosságu nyilatkozatára, a melyben bejelenti a kikészitési eljárásnak a mezőgazdasági termékekre való kiterjesztését és általában a merev elzárkózás politikájával való szakitást.

Az az esemény is, hogy a kereskedelmi miniszter a törvényhozástól felhatalmazást eszközölt ki a forgalmi és külkereskedelmi viszonyokban szükségessé vált változások ideiglenes rendezésére, igazolja, hogy mily helyes érzékkel jelölte meg a vámközpont legutóbbi tanácsülése legsürgősebb feladatának a balkán kereskedelmi szerződések reviziójára való felkészülést. 

Dr. Fenyő Miksa vámközponti titkár az iroda tevékenységéről tett jelentést.
Kiemelte, hogy e tevékenység irányitó eszméje a tudományos jellegü adatgyüjtés, amely már folyamatban van a Balkán-szerződések reviziója, a vámkezelés reformja, a behozatali jegyek, a kikészitési eljárás stb. dolgában.

Ezenfelül az által, hogy a kereskedelemügyi miniszter megküldötte az autonóm vámtarifa egy teljes kiegészitett példányát, továbbá azáltal, hogy a vámközponti iroda most állitja össze a külállamok vámtarifáinak ilyen kiegészitett használati példányait, az iroda már a közel jövőben abban a helyzetben lesz, hogy minden irányban megbizható vámügyi felvilágositásokat nyujthat az érdeklődőknek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Chorin Ferenc a Parlamentnél A Magyar Kereskedelmi Bank igazgatótanácsa, középen Lánczy Leó elnök
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98