Dtum
Login with Facebookk
1913 | November

Kossuth Ferencz eljegyzése

A „Magyar Tudósító” czímű kőnyomatos ujság november 25-én jelentette, hogy Kossuth Ferencz eljegyezte özvegy Benyovszky Sándorné grófnét, született kvassói és brogyáni Kvassay Máriát. Ehhez az örvendetes hírhez Kossuth Ferencz meghitt környezetéből a következőket fűzték:


Kossuth Ferencz még külföldön éltében évtizedekkel ezelőtt kötött szoros barátságot Benyovszky Sándorral és rendkivül bájos és szép nejével, Mária grófnővel. Benyovszky Sándor gróf, mint Kossuth Lajos tántoríthatatlan politikai hive, nejével együtt minden évben többször is fölkereste a külföldön élő nagy száműzöttet.

 

Mikor Kossuth Ferencz tizenkilencz évvel ezelőtt hazajött, Benyovszky grófék háza lett második otthona és a gróf, az ősi magyar főúr igazi tipusa, lett Kossuth Ferencz legjobb barátja. A gróf ez év tavaszán húnyt el. Hosszú és fájdalmas betegségében Kossuth igaz önfeláldozással és szeretettel ápolta a grófnéval együtt és mélyen meghatva állt legjobb barátja mellett.

 

Most a grófné újból súlyos nagy beteget ápolt heteken át. A halállal vivódó most Kossuth Ferencz volt. Az isteni gondviselés visszaadta Kossuth Ferenczet az életnek. Hátralévő napjait nem fogja többé rideg magányban tölteni: eljegyezte a szép és jóságos Mária grófnőt, a ki özvegyi gyászévének letelte után a jövő év márczius hónapjában lesz Kossuth Ferencz felesége.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98