Dtum
Login with Facebookk
1913 | Október

Divatos apróságok

Uj őszi divat

 

Párisi fényképészünk fényképfelvételei nyomán alkalmunk nyilik bemutatni olvasóinknak Páris legujabb divatkreációit. Az 1. sz. modellen gyönyörüek a beszőtt és himzett virágok. A világos fraiseszinü voilealjat pompásan egésziti ki a rezeda-zöld tafotakabátka, melyet övvonalban zöld bársonyszalag szorit le. Ujjakon és kihajtva point Bruxelles-csipke. A második számu képünk fiatal lányok számára alkotott fekete-fehér látogatóruhát ábrázol. Az alj fehér, lágy selyemből készült. Övből kiinduló fekete bársony szalag oldalt kissé emeli. A frakkrésze anyaga fehér Creppe de Chine, melyből halvány levélminta emelkedik ki, mint a fekete selyem crysanthemek gyönyörü alapja. A kivágást fekete bársony köriti, szintugy az ujjakat is az fejezi be. Fehér kalap fekete karimával. Az őszi utcai öltözetnek nagy ujdonsága az elütő, többnyire himzett selyemmintás mellény.

„Pyjama”
, az ideális reggeli öltözet, melyet különösen hálókocsikban való utazás alkalmával viselnek nagy előszeretettel az amerikai és angol hölgyek. Mindenesetre kellemesebb és ízlésesebb, ha kalauz, vámellenőr így találja az utazó hölgyet, mint hálóingben. A nadrágnak természetesen vasaltnak kell lennie s tökéletesen sikkes voltához szükséges az alsó felhajtás. Előszeretettel készítik e célszerű ruhadarabot nyers- és japánselyemből, mely e célra különösen alkalmas, minthogy nem gyürődik, pompásan tisztitható és emellett sokat mutat.

Aranykarika az orrban

 

A legujabb női divat-őrület. Nem mondhatjuk erről a divatról sem azt, hogy remek, nagyszerű, még azt sem, hogy szép, csak hírt adunk róla, mint tényről. Tájékoztatásul megjegyezzük, hogy az orrkarikát csak gyöngéden odacsiptetik a jobb orrcimpához, mert annyira még nem mentek, hogy egy kétségtelenül muló divatért az orrcimpát átlyukaszszák a nők. A divatot most akarják Párisban felkapni, de valószinüleg sikertelenül.

Kalapdivat


Mint a nyiló virág tökéletességéhez az illat, épen ugy hozzátartozik a szép, előkelő toilette befejezéséhez a jól megválasztott kalap. Ez – szép cipővel és keztyűvel egyetemben – megadja az egész jelenség zománcát. A kalap megválasztása fontos toilette-kérdés, mert ahány arc, ugyszólván annyiféle kalapot kiván. Talán még sohasem volt oly szerencsés és sokoldalu a kalapdivat, mint ez évszázadban. A fekete bársony minden arcot emel, minden hajárnyalathoz illik, szóval mindenkit szépít! A hölgyvilág tehát nagy örömmel fogadta és követeli a fekete bársonykalap diadalra jutott divatját. Erről tanuskodnak ma bemutatott párisi kalapmodelljeink is.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Himzett voile ruha tafota kabátkával Elegáns csipkeköpeny Elegáns látogató ruha fiatal lányok számára A pysama Aranykarika az orrban Fekete, lapos kalap tüllcsokorral Velúrkalap pálmafát utánzó tolltüllökkel Kis bársony kalap, fényes gyönggyel és kócsaggal Kis bársony kalap oldaltüzikékkel Bársony kalap paradicsomtüzékkel
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Mi újság?
Hírek, érdekességek a tudomány és a technika...
Farmervizsgára jelentkeznek a budapesti amerikai konzulátuson Farmervizsgára jelentkeznek a budapesti amerikai konzulátuson
Az Északamerikai Egyesült Államokban tíz millió ipari munkás követel...
Földmíves munkáscsaládok szerencsétlensége Földmíves munkáscsaládok szerencsétlensége
Hogy a gyárakban, a hol lelketlen gépek dübörögnek, forognak s az...
A bosnyák vasutak kihasználása A bosnyák vasutak kihasználása
A bosnyák vasútak ügyében a magyar és osztrák kormány közt még most...
Megszűnt a cenzura Megszűnt a cenzura
Hét évvel és négy hónappal ezelőtt, egyidejüleg a plakáttal, amely az...
Fedák leleplezi a divatot Fedák leleplezi a divatot
Fedák ül és varr. Egy napóleon -sálon öltöget, ha kiteríti:...
Beck Ö. Fülöp újabb szobrai Beck Ö. Fülöp újabb szobrai
A szobrász munkája oly lassú és nem mutatós, mint a festőé, ki a...
Elveszett titkok Elveszett titkok
A legközelebbi két vagy három század lefolyása alatt a tudományok...
Bárányos miniszter az UNRRA-segítségről Bárányos miniszter az UNRRA-segítségről
Reggel 8 órakor Bárányos Károly közellátásügyi miniszter szobájában...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98