Dtum
Login with Facebookk
1913 | Október

Újabb magyar – osztrák mérkőzés

Magyarország győz 4:3 (3:1)

Rangemelésben részesült a magyar-osztrák match. Egyszerű sportesemény volt eddig, de most a főváros népének ünnepe lett. Ezt árulta el az a hatalmas emberáradat, amely a szélrózsa minden irányából a Hungária-utra hömpölygött.

Harmincezer ember mondott bucsut vasárnap a főváros gyönyörűségeinek három órára és sorakozott példás rendben a Hungária-sporttelep gyöptérsége körül.

Fél három után néhány perccel elhangzik a bíró sípjele. A két csapat így áll fel.
Zsák – Rumbold, Szendrő – Bíró, Hlavay, Vágó – Dobó, Kertész II, Pataki, Schlosser, Tóth.
Plhack – Ditrich, Tekusch I – Zimera, Brandstätter, Tekusch II – Bauer, Merz, Schvarz, Grundi, Krzal.

(Első félidő) A 2-ik percben Dobó áttöri magát a védelmen s magas lövést küld Plhack kapujára. A 4-ik percben Tóth jut le s kornert szerez. Tóth gyönyörő kornerét Kertész II jól irányított fejessel a kapuba juttatja (1:0).

A 12-ik perc jelenti az első igazi osztrák veszedelmet. Vehemens támadásban Merz nehéz helyzetben lő és Zsák rávetéssel csak korner árán tud parirozni, olyképpen, hogy ököllel üti a labdát a mezőnybe. A kritikus helyzetből a baloldalra áthuzódó Rumbold szabadít ki Bauer bravuros lekapcsolásával és szép rugásával.

A következő percben Bauer lövése foglalkoztatja Zsákot. A 21-ik percben Schlosser – Pataki gyönyörű összjátéka Schlosser maga lövésével végződik. A 25-ik percben Vágó Schlosserhez játsza a labdát, ő átdriblizi az osztrák védelmet, leadja Kertész II-nek, aki védhetetlen lövéssel a kapuba küldi (2:0).

A 27-ik percben Tekusch II összeütközik egyik védőjátékosunkkal és néhány percre el kell hagynia a pályát. A 28-ik percben kitűnő helyzetbe jut az osztrák csatársor, Schvarz 6 m.-ról gyöngén – de pontosan helyezve lő, ugy hogy Zsák rávetéssel – sem tud menteni (2:1).

A 31-ik percben Zimera borzasztó lövése a kapufáról levágódva kerül Zsák kezébe. A 32-ik percben Pataki ívben kiadott labdájával Dobó lefut, beadását a magasra felugró Pataki a goal fölé fejeli.

A 39-ik percben Vágó kiad Tóthnak, Tóth Schlosserhez passzol, aki bár rosszul irányítja a labdát Dobónak, mégis hozzájut. A hátra futó Dobó Hlavaynak tolja a labdát, aki kolosszális lövéssel a kapu jobb sarkába lő (3:1). A hátralévő perceket osztrák támadás foglalja le.

(Második félidő) A 6-ik percben már meleg a helyzet az osztrák kapu előtt, de Patakit offside miatt megállítja a bíró. A 23-ik perc hoz ujabb eredményt. Bíró leadja a labdát Schlossernek, ő Patakinak passzolja s lőve van a goal (4:1). Brandstätter offside-ot reklamál, de meghallgatásra nem talál.

A magyar csapat most könnyedén végzi a dolgát, nem igyekszik teljes erőből. A magyar ellanyhulás uj erőt önt az osztrákokba, a kik most sűrű támadásba kezdenek. A 34. percben Krzal lövését Zsák fogja, de kezéből kornerre pattan a labda. A korner folyományaként a Szendrő mellett elfutó Merz lövése goalt jelent (4:2).

Feleletül erre magyar támadás következik, Schlosser lövését azonban Plhack könnyedén fogja. A 38-ik percben a kiszabaduló osztrák csatársorral Rumbold egyedül áll szemben
s hogy megállítani nem tudja őket, kézzel ér a labdához.

A megadott 11-est Diettrich orrheggyel goallá értékesíti (4:3). Két három percig a kiegyenlítés fenyeget, de a befejezéshez közel a magyar csapaté a szó s csak Pataki tétovázásán mulott, hogy a goalarány meg nem javult a mi javunkra.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98