Dtum
Login with Facebookk
1914 | November

A Times vádolja az angol hadvezetőséget

London, nov. 7.

A chilei tengeri ütközetről a Times a következőket irja:
A Canopus hajónak távolléte, ha tényleg nem volt jelen a harcnál, annál emlitésreméltóbb, mert a Canopust, mint hivatalosan jelentik, kifejezetten azért küldték, hogy az angol hajórajt megerősítse. Valparaisoi és newyorki hirekből megállapítható, hogy a német hajók egyesítése drótnélküli távirathirek alapján történt, amelyeket külföldi német kémektől kaptak.

 

Azt mondják, hogy tudott dolog, hogy a németeknek minden délamerikai kikötőben kémeik vannak, akik drótnélküli távirathireket kapnak, mig az angoloknak nincsenek ilyen kémeik. Ha szerencsétlenségünk magyarázata ebben keresendő, ugy ez rossz fényt vet hirszolgálatunkra, épenugy, mint tengerészeti intézkedésünkre, amelyek épen a hirszolgálaton alapulnak. A nemzet nyugalommal és önuralommal fog ugyan minden váratlan csapást, amely kedvenc fegyvernemét éri, fogadni, de ragaszkodni fog ahhoz, hogy a legalaposabban megvizsgáltassanak mindazok az okok, amelyek a vesztességeket okozták.

 

A Crodock admirális hajóit ért veszteség és Törökországnak ellenségeinkhez való csatlakozása fel kell, hogy rázza az angol nemzetet felelősségének élénkebb tudatára és az őt fenyegető veszélyek felismerésére.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98