Dtum
Login with Facebookk
1914 | November

Auguszta serleg mérkőzés: FTC – MAC 5:0 (3:0)

Üllői-ut 600 néző. Biró: Langfelder Ferenc.

Az FTC a várt eredménynél nagyobb goalaránnyal győzte le a MAC-ot. Az 5:0-as győzelem azonban korántsem bizonyítja azt, hogy az FTC ebben a mérkőzésben valami nagy formát mutatott volna.

Annak ellenére, hogy az FTC ezuttal a Weisz, Tóth, Pataki, Schlosser, Borbás összeállításu csatárláncával a komplett támadóerejét vitte a küzdelembe, a mérkőzés elején olyan volt a match képe, hogy az FTC kapuját hevesen ostromló MAC-isták nyitják meg a goalok sorozatát. Ez azonban csak látszatnak bizonyult, mert a sárga-kék csatárok a lövőképesség teljes hiányáról tettek tanuságot.

Ez a körülmény, valamint az, hogy az eredménytelenség miatt a MAC játékosainak kontaktusa teljesen megszakadt, főként az a malőr, hogy a MAC-nak más jobb hijján régi, szimpatikus, de a footballtól már régóta elszokott Oláh-t kellett a kapuba állítani – okai a MAC nagyfoku vereségének.

Az FTC egyre-másra lőtte a goalokat, a melyek közül egy valamivel jobb kapus nem egytől megmenekítette volna a kaput.

A MAC megzavarodott csapatának hiu erőködése és az FTC-nek az a törekvése, hogy ezt a helyzetet lehetőleg kihasználja, a ferencvárosiak munkáját is rendszertelenné tette s így a mérkőzés kusza, zavaros képet mutatott, amelyet mindkét részről elkövetett erőszakoskodások tarkítottak.

Az első goalt a 30. percben Pataki centerezéséből kifolyólag Schlosser lőtte, a másodikat pedig kevéssel utána Tóth révén érte el az FTC. A harmadik goal a félidő utolsó percében 11-esből esett a MAC terhére. A MAC egyik backje Szaffka, ugyanis a kapu szemöldökfájáról lepattanó labdát a kezével elütötte. Schlosser lőtte be.

A második félidő 5. és 40. percében Tóth egy-egy ujabb goallal növelte az FTC eredményét.
Sajnálatos körülmény, hogy ezuttal is kellemetlen incidensek merültek fel, a miknek folytán a második félidőben a bíró nem kevesebb, mint négy játékost utasított ki a pályáról. A paritás kedvéért mind a két csapatból kettőt-kettőt. Krempelszet és Bodnárt a bíróval történt szóváltás miatt, Kisst és Farkast durva játék okából.

Az FTC csapatából Farkas, a MAC-ból Lenz és Szaffka balback említendők, mint jó tartalékjátékosok.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98