Dtum
Login with Facebookk
1914 | Május

Celtic – FTC 2:2 (1:1)

Üllői-ut. Biró: Fehéry. 25.000 néző.

A két év előtt nálunk járt Celtic ujra el jött hozzánk, ezuttal már mint a skót kupa és liga fölényes győztese. A Celtic ez évi eredményei alapján a szigetország legjobbjai közé tartozik és csodálatos, hogy nálunk nem tud eredményt elérni. Bámulatosan szép összjátékot mutattak a mezőnyben, de a kapu előtt a helyzetekben is művésziesen hibáztak.

A skót játékosok nagy technikája élénken kidomborodott abban a nagy fölényben, amit a mezőnyben mutattak, gyors és energikus, de mindig fair játékmodoruk, ideális passjátékuk élvezetes perceket szerzett a hatalmas közönségnek és a tanítás céljainak kitűnően megfelelt a csapat játéka.

Ilyenkor látni csak igazán, mennyit tanultunk mi még a profi játékosoktól és mennyire messze vagyunk mi még a football igazi, művészi játszásától. Pedig az FTC sem volt rossz és az eredmény nagyon is hízelgő rá nézve, de a mérkőzés szemtanui láthatták, hogy a skótok goalokkal jobbak voltak.

Az FTC-ben ismét a közvetlen védelem, ezuttal Ungár is kifogástalan volt, Nem ugy a halfsor, ahol csak Blum dolgozott jól, nagyon rossz volt azonban Weinbeer, ki játékbeli fogyatékosságát durvasággal pótolta. A csatársorban, operációja után, először játszott Schlosser, kinek a hosszu kényszerpihenő megártott és nagyon messze van még igazi formájától.

A hosszu idő óta ujra szereplő Borbás-on nem látszott meg a pihenő, gyorsaságával nagy hasznára volt a csapatnak és goalja egyike volt a legszebbeknek. A szokott jó volt Pataki, ellenben gyenge a jobboldal, különösen pedig Tóth.

A Celtic a következő összeállításban játszott: Shaw Gregor, Dodds Young, Johnstone, M' Master – M' Alee, Gallagher, M' Coll, M' Menemy, Browning. A csapat legjobb része a két skót reprezentativ hátvéd és a kapus, ki egynéhány szép lövést védett.

A halfsorban a centerhalf volt a legjobb ember, de nem sokkal maradtak mögötte a szélső halfok sem. A csatársorban a három belsőcsatár preciz összmunkája tűnt ki, de csak a kapu előttig, mert szép akcióik sorra sikertelenül fejeződtek be. A két szélső remek technikája sok munkát adott a halfoknak, de szép centerezéseiket a középen nem használták ki.

A vezető goalt a 8-ik percben Menemy éri el, miután csapata már előzőleg három kornert rugott. Azután remek iskolajátékot produkál a Celtic. A kiegyenlítő goalt a 28-ik percben Borbás dr. szép lefutása és éles lövése hozza meg. A második félidő elején egy korner alkalmával kézzel értintik a labdát és Celtic ujra megszerzi a vezetést, melyet ugyancsak hasonló 11-esből Pager révén egyenlít ki a FTC.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
FTC-Celtic Gólhelyzet
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Örmény holokauszt Örmény holokauszt
Az első világháborúban Enver pasa jelentése vezetett az örmények...
Budavári László legújabb tevékenysége Budavári László legújabb tevékenysége
Budavári László, aki egykoron a nem valami előkelő csengésü Buturescu...
Odessza lángokban Odessza lángokban
A cári önkényuralom, amelyik népeinek minden jogos kivánságára,...
Utazás Albánia körül Utazás Albánia körül
Albániában nehéz napok kelnek szegény Vilmos fejedelemre, ha ugyan...
A rög - Pap Mariska novellája
Pap Mariska novella- irásunk ujdonságainak egyike, alig egy-két éve,...
Az uj termés Az uj termés
A hivatalos lap tegnap közzétette az uj termelés lefoglalására...
Az állategészségügyi törvény módositása Az állategészségügyi törvény módositása
Az állategészségügyről szóló 1888. évi VII. törvényczikk egyes...
A favoritok győztek a szabadstílusú birkózóbajnokságokban A favoritok győztek a szabadstílusú birkózóbajnokságokban
A MÁV Golgota-úti székháza szűknek bizonyult azoknak a tömegeknek a...
A Kormányzó a honvédség élén lóháton vonult be a felszabadult Komáromba A Kormányzó a honvédség élén lóháton vonult be a felszabadult...
A város lakói népviseletbe öltözve ünnepelték a felszabadítókat....
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98