Dtum
Login with Facebookk
1915 | Augusztus

A tábori postai csomagok tartós és gondos csomagolása

A csomag külső burkolatául csak fonákjával kifelé forditott viaszkos vászon, vagy más vizálló szövet, olyan áruk csomagolására pedig, melyek könnyen összenyomódnak (pl. szivar, cigaretta) erős faláda használandó. Törékeny faládák, postadobozok, papirosburkolat, vagy nem vizálló szövet használata tilos.

A viaszkosvászon, illetőleg szövet szegélyeit jól kell összevarni, a faládát pedig tartósan leszögezni. Minden csomagot erős zsineggel ugy kell átkötni, hogy kezelés közben ennél a zsinegnél fogva könnyen lehessen vinni.

E határozott és kimeritő szabályok ellenére a tábori postai csomagok a táborba nagyrészt mégis sérült állapotba érkeznek és a csapatok közt egyre szélesebb körben terjed a gyanu, hogy a tábori postai csomagokat kezelés és szállitás közben lelketlen közegek fosztogatják.

Ezzel szemben a megtartott szigoru vizsgálatok megállapitották, hogy a csomagfosztások – melyek különben nemcsak a fegyelmi szabályok, hanem a büntető törvény szerint is szigoruan megtoroltatnak – a legritkább esetek közé tartoznak.

Ellenben tény az, hogy a tábori postai csomagok sérülésének oka csaknem kizáróan a hiányos és gyenge csomagolásban rejlik, minek következtében a tartalom a burkolatból részben vagy teljesen is kiesik és elkallódik.

Hogy a tábori postai küldemények biztosan továbbithatók legyenek, a kereskedelmi miniszter ujból és nyomatékosan figyelmeztette a m. kir. postahivatalokat (postaügynökségeket), hogy a csomagolási szabályokhoz szigoruan ragaszkodjanak és az ezeknek meg nem felelő csomagolásban postára hozott tábori postai csomagokat, akár hivatalosak, akár magáncsomagok ezek, kellő felvilágositás mellett feltétlenül utasitsák vissza. Ha pedig tévedésből mégis felvették és ez csak szállitás közben derül ki, feladásuk helyére tereljék és a feladónak kézbesitsék vissza.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98