Dtum
Login with Facebookk
1915 | December

A vaslabda döntője – Ifjusági mérkőzés

BAK – Vas és fémmunkások SC 2:1 (0:0) Hungária-ut. 500 néző. Bíró: Horváth János.

Az első és a második osztály győztese között lezajlott döntő mérkőzés már eleve érdekes, heves küzdelmet ígért. A match minden tekintetben be is váltotta a várakozást. Ügyes, kombinációkkal keresztülvitt támadások egymást követték s belőlük az oroszlánrészt a BAK csatárai vették ki.

Az első félidőben mindkét fél több gólhelyzetet hagy kihasználatlanul. Eredményt csak a második félidőben ér el a BAK. A 15. percben Takács balösszekötő husz méterről lőtt labdája belső kapufát érintve jut a hálóba. A siker felvillanyozza a BAK csapatát és a 23. percben Klein balszélső szépen kidolgozott gólt lő.

A „Vasasok” próbálkoznak az eredményen változtatni, s a heves iramtól kifáradt BAK-ot kissé visszaszorítják, aminek eredménye a 30. percben Jelinek által lőtt gól. A hátralévő időben változatos a játék, mindkét csapat kifáradva játsza le a hátralevő időt. A BAK csapatában igen szépen védett Spitzer.

A védelem Aut, a fedezetsorban Erbstein, míg a csatársorban a három belső csatár Gácav, Donáth és Takács játékát illeti dicséret. A „Vasasok” – egyuttal a mezőny legjobb embere Orth jobbhalf volt, mellette Weisz és Tapfel kapus játszott kitünően. A BAK ifjusági csapatának tagjai, aki a Vaslabda mérkőzésekben szerepeltek, a következők: Spitzer – Kovács, Aut – Lichtenstein, Schteiner, Erbatzin – Geller, Gácay, Donáth, Takács, Klein.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98