Dtum
Login with Facebookk
1915 | Július

Rumbold Gyula és Szücs István

A háboru hozta egymás mellé Rumbold Gyulának, az FTC hátvédjének és Szücs Istvánnak, a MAC fedezetének a nevét. A körülményeket elmondják a következő sorok: sebesülten jött vissza a harctérről Rumbold és Szücs is, a kik felgyógyulásuk után egy századba kerültek.

Rumbold századparancsnok lett s mellé beosztották Szücs István hadapródot. A gorlice áttörésnél Rumbold százada parancsot kapott, hogy éjjel egy magaslatot foglaljanak el, Rumbold Szücsöt vette maga mellé s ketten indultak el terepszemlére.

A magaslat közepéig jutottak, a hol látták, hogy az oroszok a lövészárkokat kiürítették. Szücs kapta a parancsot éjjel a támadásra. Benyomult az üres lövészárkokba. Közben azonban az oroszok a futóárkok segítségével bekerítették Szücs Istvánt és embereit és lefegyverezték őket.

A mikor Rumbold ezt megtudta, rohamot vezényelt, hogy Szücsöt kiszabadíthassa. Addigra azonban a fogságba esetteket az oroszok a front mögé vitték. Rumboldnak, a mikor a mi állásainkból kiugrott, hátracsuszott a sapkája. Felemelte a kezét, hogy a sapkáját megigazítsa s abban a pillanatban érte könyökét a lövés.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98