Dtum
Login with Facebookk
1915 | Június

Apróságok

Az ujságok szállitása

 

A vasutak forgalmának új rendje folytán az ujságok elszállítása egy ideig csak nagy késedelemmel történhetik. Kérjük olvasóinkat, tulajdonítsák ennek, ha a "Képes Néplap"-ot is csak késéssel kapják meg és legyenek türelemmel mindaddig, mig a vonatok közlekedésének rendje lehetővé nem teszi a számunkra, hogy lapunkat ismét pontos időben juttassuk el hozzájuk.

 

 

Az elfogott kormányzó

Felért egy megnyert csatával, hogy Báró Korffot, Varsó kormányzóját elfogták a németek. Automobil kiránduláson volt épen a báró, amikor egészen váratlanul a német katonák vették körül. Fogva volt. Nagyon szégyelték és fájlalták a dogot az oroszok és a semleges államok egyikéhez fordultak, hogy járjon közbe a drága fogoly kiszabadításában. "Nagyon sajnáljuk – felelték nekik – nem tehetünk semmit."


A kinek az agyvelején ment keresztül a golyó


A déltiroli harcztéren, mint katonai orvosi körökből közlik, fejbelőttek egy embert, a kinek a golyó mind a két halántékán és az agyvelején keresztülment. Csodálatos módon a sebesült nem mutat bénulási tüneteket, egyáltalában eszméleténél van és valószinűleg rövidesen meggyógyul.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Képes Néplap Egy elfogott orosz tisztnél találták ezt a fényképet, mely a rövid pihenő pillanatait kapta el A tiroli határon. A hitszegő Olaszország kezd már magához térni háborús mámorából.Az olasz határon biztos szemű és kezű tiroli vadászok és bátor magyar fiúk puskája sorakozik a jó erős fedezékek mögött
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98