Dtum
Login with Facebookk
1915 | Május

FTC – MTK 1:1 (1:0)

Üllői-ut. 15.000 néző. Bíró: Oláh Aladár.


Sportszempontból bírálva a mérkőzést meg kell állapítanunk, hogy a mainál érdekesebb mérkőzést keveset láttunk. Főleg az FTC taktikájának figyelmes követésénél. Amikor az FTC egy goallal vezetett. Lakatos is. Tóth is visszavonult a védelembe.

Eleinte az volt az impreszszió, hogy azért maradnak el a támadástól, mert fáradtak. Később azonban nyilvánvalóvá lett, hogy tudatos taktikát követnek azzal, hogy a védelmet támogatják és az ellenfelet a kiegyenlítésre való törekvésében megakasszák.

Ugyanakkor azonban az elől maradt három csakis egészen a félvonalon helyezkedtek el, hogy a hosszan előreadott labdákkal egyéni lefutásokat kíséreljenek meg, a mi természetesen sokszor hozta a csatárokat off-siede helyzetbe.

A FTC taktikája azonban megbosszulta magát, mert sorai felbomlottak és semmi rendszer a játékban nem volt. Ha viszont az első félidőben produkált játékot, vagyis felváltva a belső csatárokra és a szárnyakra való játékot folytatták volna, a mérkőzést meg is nyerték volna, mert az első félidőben, ha nem is tulságosan, de mindenestre ő feléjük hajlott a mérleg.

Az MTK az első félidőben izgatottan játszott és ez adja a magyarázatát annak, hogy labdatechnikája nem érvényesült, a hátvédek pedig – részben a szembesütő nap miatt is – nagyon bizonytalanok voltak.

A második félidőben sűrűn követték egymást az erélyes támadás is, de a befejező akciókat megakasztotta az FTC tömör védelme. Az ellenfél biztos leszerelésében főleg a kitűnően játszó Szandovitsnak és Wienernek volt nagy része.

A halfsor igen megerősödött Virággal, aki a jobb half helyén játszott. Előnyös formaváltoztatást tanusított Borbás is, sokszor sikerült lefutnia a jobbszélső Weisznek. Az MTK csatársorában csak itt-ott csillogott fel az összjáték és legtöbbször kárba veszett a halfsor hasznos és fáradhatatlan munkája. A kapott goalokat egyik kapus sem védhette.

A mérkőzés így folyt le:
Az FTC a nappal hátban, az MTK a nappal szemben játszotta le az első félidőt, a melyben az FTC és MTK felváltva vitte a támadó szerepet. A zöld-fehéreknek azonban határozottan több jutott az offenzívából. Az első góllövési kísérletet az első percben Schaffer tette, de labdája a kapufélfába ütközött.

Az FTC rögtön válaszolt erre, de Weisz az 3. percben a kapu mögé centerezte a labdát és ezzel elszalasztotta a jó góllövési alkalmat. Ugyanígy Weiszen mulott, hogy Borbás szép centerezése értéktelen maradt. Az FTC állandó támadása a 13. percben Kertész III. és Csüdör hibájából Tóth egyedül lefutott a labdával, de jól centerezett labdáját Schlosser a kapu fölé lőtte.

A támadások során a 23. percben Weisz átjutva az ellenfél védelmén, egyedül futott a kapu felé, de labdája irányt tévesztett. A 28. percben kornert ítélt a bíró az MTK ellen. A 33. percben Borbás kijátszotta Révészt és a passzolást Csüdör kézzel védte, de miután off-siede volt, a bíró az FTC ellen ítélte meg a szabadrugást.

Az MTK a félidő vége felé az addig folytatott rendszertelen játéktól áttért a kombinációs munkára, de míg nála sem járt eredménnyel, addig a FTC a 37. percben gólhoz jutott. Borbás Bírót kidriblizve szépen becenterezte a labdát, amelyet Tóth továbbított a kapuba. Az első félidő hátralevő részében az FTC-é volt a támadás oroszlánrésze.

A második félidőben fordult a kocka és a játék képe teljesen megváltozott. Az MTK az első félidőben produkált zavaros, ideges és rendszertelen játékát nyugodt, kiszámított kombinációkkal cserélte fel és azzal az FTC-t ugyszólván állandó védekezésre kényszerítette.

Hogy ennek ellenére a második félidő közepéig eredmény elérni nem tudott, az főleg Rácz és Kertész II.-on mulott, akik a legkedvezőbb gólhelyzeteket is elszalasztották, sőt Schaffernak sem volt jó napja, mert nem tudta nagy góllövési képességét kifejteni az FTC-nek kitűnően működő és Schlosser-rel, meg Tóth-tal kiegészített védelmével szemben.

A számtalan támadás végre a 29. percben eredményt hozott az MTK-nak Biró révén, aki a Schaffer által beadott és Kertész II. által továbbított labdát védhetetlenül lőtte az FTC hálójába.

A félidő hátralevő részében az MTK nagy erőfeszítéssel keresztülvitt támadással próbálta magához ragadni a döntő goalt, de munkáját siker nem koronázta.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Jelenet a Hadikupa döntőről MTK-FTC Bíró az MTK kapitánya Borbás az FTC kapitánya Oláh Aladár játékvezető
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Két hajó Két hajó
Az író vagy gyermek, vagy kamasz: írja valahol Neitzsche és ez a...
A magyar kormány kiáltványa A magyar kormány kiáltványa
A Magyar Nemzeti Függetlenségi Front pártjai vasárnap délelőtt 10...
A kormány az ellenzékről
A kormányzatnak egyáltalán nincs szándékban felforgó tervekkel...
Szatmármegyei varrottasok Szatmármegyei varrottasok
Első nagy országos kiállításunknak, az 1885-ikinek egyik...
Nyilatkozatok a bankkérdésben Nyilatkozatok a bankkérdésben
A bankkérdésben három fontos kérdés látott napvilágot egy bécsi ujság...
A budapesti ezredévi emlék
Az Andrássy-utnak városligeti torkolatában az ezredévi emlékműből még...
A Devizaközpont megszünteti a külkereskedelmet A Devizaközpont megszünteti a külkereskedelmet
Koronánk gyors leromlása megzavarta a pénzügyi kormányzat csendes...
Titokzatos kincskereső sírbontók garázdálkodtak az ujpesti megyeri...
Két nappal ezelőtt az ujpesti megyeri temető őre arra lett figyelmes,...
Az angol király Rómában és Párisban Az angol király Rómában és Párisban
Edvárd angol király ápril 27-ikétől három napot töltött Rómában és...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98