Dtum
Login with Facebookk
1915 | Május

FTC – MTK 1:1 (1:0)

Üllői-ut. 15.000 néző. Bíró: Oláh Aladár.


Sportszempontból bírálva a mérkőzést meg kell állapítanunk, hogy a mainál érdekesebb mérkőzést keveset láttunk. Főleg az FTC taktikájának figyelmes követésénél. Amikor az FTC egy goallal vezetett. Lakatos is. Tóth is visszavonult a védelembe.

Eleinte az volt az impreszszió, hogy azért maradnak el a támadástól, mert fáradtak. Később azonban nyilvánvalóvá lett, hogy tudatos taktikát követnek azzal, hogy a védelmet támogatják és az ellenfelet a kiegyenlítésre való törekvésében megakasszák.

Ugyanakkor azonban az elől maradt három csakis egészen a félvonalon helyezkedtek el, hogy a hosszan előreadott labdákkal egyéni lefutásokat kíséreljenek meg, a mi természetesen sokszor hozta a csatárokat off-siede helyzetbe.

A FTC taktikája azonban megbosszulta magát, mert sorai felbomlottak és semmi rendszer a játékban nem volt. Ha viszont az első félidőben produkált játékot, vagyis felváltva a belső csatárokra és a szárnyakra való játékot folytatták volna, a mérkőzést meg is nyerték volna, mert az első félidőben, ha nem is tulságosan, de mindenestre ő feléjük hajlott a mérleg.

Az MTK az első félidőben izgatottan játszott és ez adja a magyarázatát annak, hogy labdatechnikája nem érvényesült, a hátvédek pedig – részben a szembesütő nap miatt is – nagyon bizonytalanok voltak.

A második félidőben sűrűn követték egymást az erélyes támadás is, de a befejező akciókat megakasztotta az FTC tömör védelme. Az ellenfél biztos leszerelésében főleg a kitűnően játszó Szandovitsnak és Wienernek volt nagy része.

A halfsor igen megerősödött Virággal, aki a jobb half helyén játszott. Előnyös formaváltoztatást tanusított Borbás is, sokszor sikerült lefutnia a jobbszélső Weisznek. Az MTK csatársorában csak itt-ott csillogott fel az összjáték és legtöbbször kárba veszett a halfsor hasznos és fáradhatatlan munkája. A kapott goalokat egyik kapus sem védhette.

A mérkőzés így folyt le:
Az FTC a nappal hátban, az MTK a nappal szemben játszotta le az első félidőt, a melyben az FTC és MTK felváltva vitte a támadó szerepet. A zöld-fehéreknek azonban határozottan több jutott az offenzívából. Az első góllövési kísérletet az első percben Schaffer tette, de labdája a kapufélfába ütközött.

Az FTC rögtön válaszolt erre, de Weisz az 3. percben a kapu mögé centerezte a labdát és ezzel elszalasztotta a jó góllövési alkalmat. Ugyanígy Weiszen mulott, hogy Borbás szép centerezése értéktelen maradt. Az FTC állandó támadása a 13. percben Kertész III. és Csüdör hibájából Tóth egyedül lefutott a labdával, de jól centerezett labdáját Schlosser a kapu fölé lőtte.

A támadások során a 23. percben Weisz átjutva az ellenfél védelmén, egyedül futott a kapu felé, de labdája irányt tévesztett. A 28. percben kornert ítélt a bíró az MTK ellen. A 33. percben Borbás kijátszotta Révészt és a passzolást Csüdör kézzel védte, de miután off-siede volt, a bíró az FTC ellen ítélte meg a szabadrugást.

Az MTK a félidő vége felé az addig folytatott rendszertelen játéktól áttért a kombinációs munkára, de míg nála sem járt eredménnyel, addig a FTC a 37. percben gólhoz jutott. Borbás Bírót kidriblizve szépen becenterezte a labdát, amelyet Tóth továbbított a kapuba. Az első félidő hátralevő részében az FTC-é volt a támadás oroszlánrésze.

A második félidőben fordult a kocka és a játék képe teljesen megváltozott. Az MTK az első félidőben produkált zavaros, ideges és rendszertelen játékát nyugodt, kiszámított kombinációkkal cserélte fel és azzal az FTC-t ugyszólván állandó védekezésre kényszerítette.

Hogy ennek ellenére a második félidő közepéig eredmény elérni nem tudott, az főleg Rácz és Kertész II.-on mulott, akik a legkedvezőbb gólhelyzeteket is elszalasztották, sőt Schaffernak sem volt jó napja, mert nem tudta nagy góllövési képességét kifejteni az FTC-nek kitűnően működő és Schlosser-rel, meg Tóth-tal kiegészített védelmével szemben.

A számtalan támadás végre a 29. percben eredményt hozott az MTK-nak Biró révén, aki a Schaffer által beadott és Kertész II. által továbbított labdát védhetetlenül lőtte az FTC hálójába.

A félidő hátralevő részében az MTK nagy erőfeszítéssel keresztülvitt támadással próbálta magához ragadni a döntő goalt, de munkáját siker nem koronázta.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Jelenet a Hadikupa döntőről MTK-FTC Bíró az MTK kapitánya Borbás az FTC kapitánya Oláh Aladár játékvezető
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98