Dtum
Login with Facebookk
1915 | Március

A főhadiszállás vendégei

A mult héten előkelő vendége volt a mi főhadiszállásunknak. A német császár és a német birodalom képviseletében megjelent ott a birodalmi kancellár s néhány óráig hadvezéreink körében időzött. Ugyanekkor a főhadiszállásra érkezett a monarchia külügyminisztere is.

 

Nemrégen – megemlékeztünk róla – báró Burián István a monarchia uj külügyminisztere nagyfontosságu látogatást tett a német főhadiszálláson. Ezt a látogatást viszonozta a mult héten Bethmann-Hollweg német birodalmi kancellár, aki rövid tartózkodásra, a mi főhadiszállásunkra utazott. Ezek a kölcsönös látogatások fényesen bizonyítják azt a testvéri viszonyt, mely köztünk és hü szövetségesünk között változatlanul fennáll.

 

A birodalmi kancellár fogadására külügyminiszterünk is megjelent a főhadiszálláson, ahol rajtuk kivül ott volt még Károly Ferenc József trónörökös, Frigyes főherceg hadseregparancsnok, Hötzendorfi Conrád vezérkari főnök és a hadvezetőség számos előkelő személyisége. Ezekben a sorsdöntő napokban a monarchia és Németország első államférfiainak találkozása rendkivüli fontosságu és örvendetes jelenség.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A nemet kancellar A Monarchia közös külügymisztere Frigyes főherceg Károly Ferenc József királyi herceg Conrad von Hötzendorf, a Monarchia vezérkari főnöke
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98