Dtum
Login with Facebookk
1915 | November

A hadifoglyok ruházata

A hideg időjárás beállta folytán gondoskodás történt, hogy a munkára kiadott hadifoglyok ott, a hol ez még nem történt volna meg, téliruhával, fehérnemüvel és lábbelivel haladéktalanul elláttassanak.

 

A szükséges ruházati czikkekről a munkaadó a kívánt ruhanemüek nagyságának hozzávetőleges megjelölésével pontos kimutatást készitsen, a kimutatáson a szükségletet a legközelebbi csendőrörssel igazoltassa és e tekintetben a kimutatást annak a hadifogolytábor-parancsnokságnak küldje el, a melyből a hadifoglyok kiadattak és ettől a parancsnokságtól kérje a ruhanemüek elkészitését.

 

A hadügyminiszter sürgősen utasitotta az összes hadifogolytábor-parancsnokságokat, hogy a hadifoglyok ruházata iránt a munkaadók részéről támasztott igényeket azonnal elégítsék ki. A mennyiben ez nem volna lehetséges, a hadügyminiszter a ruhaneműeket haladéktalanul elküldi vagy akadályoztatás esetén intézkedik, hogy a ruházatnak a munkaadók által való beszerzés iránt megfelelő pénzösszeg utaltassék ki.

 

A hadifoglyoknak polgári öltözet is adható, de ebben az esetben minden öltönydarab fehér olajfestékkel jelölendő meg, hogy a hadifoglyok könnyen felismerhetők legyenek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98