Dtum
Login with Facebookk
1915 | November

Ellenségeink jelentései

A Magyar Távirati Iroda jelenti a sajtóhadiszállásról

Az olasz vezérkar jelentése.

November 20. A Cordevöhban az ellenség e hó 18-án intenziv tüzérségi előkészités után nagy erőkkel megtámadta a Col di Lana kuriát. Visszavertük és ellentámadással igen sulyos vesztesége mellett menekülésre kényszeritettük, miközben fegyvereket, municiót és kézibombákat hagyott a küzdőtéren. A Berni alpokban kölcsönös erős tüzérségi tevékenység. Az Isonzo-fronton a harc tegnap hevesen folytatódott. A zagorai szakaszon csapataink egy erős völgyzáró erődöt foglaltak el, ahol 57 foglyot ejtettek.

 

A görzi szakaszon tüzérségünk élénken folytatta a bombázást és sikerrel kezdtük meg a Kalvarala hegytől északnyugatra levő magaslatok megtámadását. A karszt fensikon gyalogságunk egy fényesen keresztülvitt roham után szilárdan megvetette lábát a Monte san Michele hegytaréjának egy részében, a harmadik és negyedik csucs között. Erőteljes ellenséges ellentámadások, amelyeknek az volt céljuk, hogy visszanyerjék az elveszett állásokat, összeomlottak a mieink szilárd ellenállásán, noha számos ütegük élénk és koncentrikus tüzelést folytatott. 75 foglyot ejtettünk. Az ellenséges repülőtámadások folytatódnak. Egy ellenséges repülőt tegnap elháritó lövegeink Milegna területén az Arrierotól északnyugatra levő fensikon lelőttek. A pilótát és a figyelőt holtan találtuk meg. Egy repülőraj tegnap átrepült az alsóvizzai ellenséges repülőtér felett, ott több mint 100 bombát dobott le, amelynek a teret elpusztitották. A repülők sértetlenül tértek vissza.

A Magyar Távirati Iroda jelenti:

A francia vezérkar jelentése.

November 20. délután 3 óra. Az éjszaka csak tüzérségi tevékenység és egyes kézigránátharcok Arras vidékén, a „Labyrintus” sáncainál, az Argonnokban, Coule Chaussée-Vanquois vonalon. Lotharingiában és Raillon mellett.

Éjjel 11 óra. Az arcvonal több pontján tüzérségünk koncentrált tüzelése volt, amelynek hatályosságát megállapithattuk, még pedig Belgiumban Bocsinghe vidékén, ahol német sánc-műveket elpusztitottunk és Beuvraignes arcvonalán, ahol az ellenség kisebb csoportjait és egy páncélos tornyot megsemmisitettünk. Az egész arcvonalon a mindkét részrőli tüzérség szokásos tevékenysége.

Belga jelentés.

Nyugodt éjszaka után nappal az ellenséges ütegek és repülők élénk tevékenysége. Tüzérségünk elpusztitott ellenséges munkáscsoportokat, lövöldözte az ellenség védmüveit és leküzdötte tüzérségét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Üdvözlet az olaszoknak Magyar és német csapatok átkelése Jenő és József főhercegek az Isonzo-fronton Így laknak a Doberdon
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98