Dtum
Login with Facebookk
1915 | Október

FTC – 33 FC 3:1 (1:1)

Üllői-uti pálya, 2500 néző Bíró: Veres Imre dr.
A "33" mult heti gyengébb szereplése után meglepetés számba ment az eredmény és még inkább a budai csapat által produkált játék, a mely az FTC-t a legteljesebb energia kifejtésére kényszerítette.

A mérkőzés sokáig nyílt volt és csak a második félidőben az FTC-nek nagyobb állóképességével sikerült ellenfelének ellenállását megtörni. A jó eredmény elérésében nagy része volt Zsáknak, a ki legjobb napjaira emlékeztető formában védett és a válogatott csapat kapus elkövette az a hibát, hogy Harti, a ki még nem heverte ki a mult heti sérülését és a mérkőzés legnagyobb részében csak statisztált, szerepeltette ismét csapatában, a mi s Schlosser-Borbás párral szemben elégtelen védelem volt.

A "33" ilyenformán győzelmi esélyei eleve nem igen voltak, de a védekezés feladatát mindvégig szívósan és lelkesen teljesítette. A FTC-nek nem volt igazán jó napja, a mit főleg kissé kapkodó és rendszertelen csatárjátéka bizonyít. Elsőrangu volt a balszárnya. Schlosser minden akcziója egyaránt hasznos és élvezetes volt. Tóth két szárny közötti összeköttetést nem tudta a tőle megszokott módon keresztülvinni.

A jobbszárny Binder nagyfoku indiszpozíciója folytán nem tudott sikeresen érvényesülni. A védelem volt, mint rendesen a csapat legkevésbé jó része és megállapítható, hogy igazán nagy feladatok véghezvitelére nem hivatott.

A védelemben Perényi magasan kiemelkedett a mezőnyben. Jobbhátvédet játszott, de számtalanszor a másik oldalon is segített és a fedezetek között is nem egyszer látható volt.
A "33" játéka meglepetést keltett. A védelem kitűnően végezte dolgát és nagyon megnehezítette az FTC csatársorának gólhelyzetek teremtését.

A fedezetsorban Vancsai I. ismét lelke volt a csapatnak. A csatársor míg komplett volt, tetszetős és számos gólhelyzetet előidéző mezőnyjátékot produkált, egyénileg Vancsai II. és a balszélső Oszwald tűnt ki. Kissé több erélylyel további pozitív eredmény se maradt volna el.

Az első félidő változatos hullámzó játékkal telt el, a melynek hű kifejezője az eldöntetlen eredmény. Az FTC éri el a 19 p.-ben a vezetést Schlosser révén, a kiegyenlítés a 35 p-ben történt Vancsai II. szép lövésével.

A második félidőben az FTC fölénye kezd kidomborodni, főleg mikor Hartl mind kisebb mértékben kezd részt venni játékban, a minek ellensulyozása Vancsai II. visszavonul a fedezetsorba.

9. és 13. p-ben azután az FTC Schlosser révén két szép gólt ér el. Az FTC továbbra is állandóan támad, a "33" támadó akciói mind gyöngébbek lettek. A további eredmény elérését azonban a tömörülő "33" védelem megakadályozta.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Hol maradt a magyar ipar a párisi kiállitásról? Hol maradt a magyar ipar a párisi kiállitásról?
Az átlag-látogatónál, aki felületes impressziókat keres csak a párisi...
Minek a szén? Minek a szén?
Télen a legidőszerűbb jajkiáltása az embereknek, hogy nincs szenük....
A német trónörökös Bécsben A német trónörökös Bécsben
Frigyes Vilmos, a német birodalom trónörököse, április 14-ikén Bécsbe...
Football egy szibériai fogolytáborban Football egy szibériai fogolytáborban
A brandenburgi labdarugószövetség hivatalos lapjában, a Rasensportban...
Az osztrák kölcsönt tuljegyezték Ausztriában Az osztrák kölcsönt tuljegyezték Ausztriában
Az osztrák kölcsön jegyzési eredményeiről tegnap kedvezőtlen hirek...
Dupla vagy – semmi!... Dupla vagy – semmi!...
Régi dolog, hogy sokkal könnyebb rombolni, mint építeni. Egy...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98