Dtum
Login with Facebookk
1915 | Október

FTC – 33 FC 3:1 (1:1)

Üllői-uti pálya, 2500 néző Bíró: Veres Imre dr.
A "33" mult heti gyengébb szereplése után meglepetés számba ment az eredmény és még inkább a budai csapat által produkált játék, a mely az FTC-t a legteljesebb energia kifejtésére kényszerítette.

A mérkőzés sokáig nyílt volt és csak a második félidőben az FTC-nek nagyobb állóképességével sikerült ellenfelének ellenállását megtörni. A jó eredmény elérésében nagy része volt Zsáknak, a ki legjobb napjaira emlékeztető formában védett és a válogatott csapat kapus elkövette az a hibát, hogy Harti, a ki még nem heverte ki a mult heti sérülését és a mérkőzés legnagyobb részében csak statisztált, szerepeltette ismét csapatában, a mi s Schlosser-Borbás párral szemben elégtelen védelem volt.

A "33" ilyenformán győzelmi esélyei eleve nem igen voltak, de a védekezés feladatát mindvégig szívósan és lelkesen teljesítette. A FTC-nek nem volt igazán jó napja, a mit főleg kissé kapkodó és rendszertelen csatárjátéka bizonyít. Elsőrangu volt a balszárnya. Schlosser minden akcziója egyaránt hasznos és élvezetes volt. Tóth két szárny közötti összeköttetést nem tudta a tőle megszokott módon keresztülvinni.

A jobbszárny Binder nagyfoku indiszpozíciója folytán nem tudott sikeresen érvényesülni. A védelem volt, mint rendesen a csapat legkevésbé jó része és megállapítható, hogy igazán nagy feladatok véghezvitelére nem hivatott.

A védelemben Perényi magasan kiemelkedett a mezőnyben. Jobbhátvédet játszott, de számtalanszor a másik oldalon is segített és a fedezetek között is nem egyszer látható volt.
A "33" játéka meglepetést keltett. A védelem kitűnően végezte dolgát és nagyon megnehezítette az FTC csatársorának gólhelyzetek teremtését.

A fedezetsorban Vancsai I. ismét lelke volt a csapatnak. A csatársor míg komplett volt, tetszetős és számos gólhelyzetet előidéző mezőnyjátékot produkált, egyénileg Vancsai II. és a balszélső Oszwald tűnt ki. Kissé több erélylyel további pozitív eredmény se maradt volna el.

Az első félidő változatos hullámzó játékkal telt el, a melynek hű kifejezője az eldöntetlen eredmény. Az FTC éri el a 19 p.-ben a vezetést Schlosser révén, a kiegyenlítés a 35 p-ben történt Vancsai II. szép lövésével.

A második félidőben az FTC fölénye kezd kidomborodni, főleg mikor Hartl mind kisebb mértékben kezd részt venni játékban, a minek ellensulyozása Vancsai II. visszavonul a fedezetsorba.

9. és 13. p-ben azután az FTC Schlosser révén két szép gólt ér el. Az FTC továbbra is állandóan támad, a "33" támadó akciói mind gyöngébbek lettek. A további eredmény elérését azonban a tömörülő "33" védelem megakadályozta.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Vámháború Szerbiával Vámháború Szerbiával
A Szerbiával folytatott kereskedelemi szerződési tárgyalások január...
Budapest – Bécs 4:2 (1:1) Budapest – Bécs 4:2 (1:1)
A magyar atléták nagyszerű küzdelme és nem várt fölényes győzelme...
Két szobor Két szobor
Magyar földön két új szobor érczén csillant meg először vasárnap a...
A népjóléti miniszter elutasító nyilatkozata A népjóléti miniszter elutasító nyilatkozata
Mielőtt az ébredő magyarok egyesületének tüntető gyűlése elfogadott...
Megint egy Potemkin-gyár! Megint egy Potemkin-gyár!
A Potemkin-gyár, melynek nem azért ez a neve, mintha Potemkineket...
Kánya külügyminiszter Titulescu román külügyminiszterrel egy vonaton utazott Genfbe Kánya külügyminiszter Titulescu román külügyminiszterrel egy vonaton...
Vasárnap délben a félkettőkor induló bécsi gyorsvonattal Kánya...
Kálvin szobra. Kálvin szobra.
Nemrégiben sok heves támadást intéztek epés kritikusok és féltékeny...
„Fehér szenet” kap a magyar ipar „Fehér szenet” kap a magyar ipar
A széntermelés nagyarányú csökkenése katasztrófális helyzetbe sodorta...
A vajdasági irodalom A vajdasági irodalom
A magyar közönyről, a tespesztő, eszméket fonnyasztó alföldi rónákról...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98