Dtum
Login with Facebookk
1915 | Szeptember

Egy internalt szerb rémtette Szegeden

Szegedről jelentik: Szombaton este 11 órakor vértócsában találták háza udvarán Zalka Rudolfnét, a háztulajdonos feleségét. Az asszony nyaka félig el volt metszve s csak annyi ereje volt, hogy gyilkosát Perlits Franyó Szegedre internált szerb alattvaló személyében meg tudta nevezni. A mentők az asszonyt a kórházba szállították, azonban életben maradásához nem sok reményt fűznek.

 

A rendőrség azonnal megindította a nyomozást a gyilkos után, a ki a szegedi Grűner és Társa czég kötélárú-telepén volt mint munkás alkalmazva. Sehol sem találták, míg végre a czég értesítette a rendőrséget, hogy a czég raktárában egy gerendára fölakasztva megtalálták a gyilkost. A rendőrségi nyomozás megállapította, hogy az asszony, kinek férje már 13 hónap óta mint katona a harctéren van, nem sokkal férje bevonulása után szobaurnak vette oda Perlistset a lakásába, s vele bizalmas viszonyban volt.

 

Az asszony két hónappal ezelőtt följelentette Perlitset a rendőrségen, hogy pénzkészletét és aranyneműit ellopta, később azonban a följelentést visszavonta. Valószínű, hogy Perlits most is pénzt követelt az asszonytól s mivel nem kapott, azért követte el borotvával a gyilkos merényletet.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98