Dtum
Login with Facebookk
1916 | Június

A hadimérkőzés döntő-kör: MTK – FTC 4:2 (2:1)

Üllői-ut, 6000 néző. – Bíró: dr. Veres Imre.

A mai grandiózus küzdelem a békeidőbeli MTK – FTC mérkőzések képét varázsolta elénk.
Nagy közönség, mindvégig feszült érdeklődés, puskaporos levegő, a melynek a mérkőzés vége felé explodálni kell, incidensek, a melyek elmaradhatatlanok.

Így volt ez ma is. A háborus viszonyokhoz mérten tekintélyes számba összegyűlt közönség a szitáló esőtől sem zavartatván magát lankadatlan figyelemmel kísérte a nagy match előtt lefolyt ifjusági és második csapatok mérkőzését, sűrűn adván kifejezést érzelmeinek.

Az izgalom természetesen akkor érte el tetőpontját, a mikor a pályára lépett az MTK csapata. A fogadtatás nem volt a legvendégszeretőbb. Az állóhely féktelen természetű publikuma éktelen rajongásba, fütyülésbe tört ki, de az MTK híveinek tapsorkánja csakhamar tulharsogta a zajt.

A mérkőzés a legszebbek közé sorozható, a melyet a két egyesület egymással az utóbbi időben megvívott. Az MTK csapatainak precíz, lapos összjátéka. Payer kitűnő szereplései és hatalmas felszabadító rugásai, az FTC-nek jobbára a gyors Borbás dr. által vezetett veszélyes támadásai ismételten ragadták tapsra a közönséget.

A játék, sajnos, az utolsó tíz percben elfajult. Kertész III. megsértette az egyik határbírót, miért a bíró kiállította. Egy percre rá Kiss és Nyúl ragadtatták magukat tettlegességre. A közönség vak lármába tört ki, ugy, hogy Veres bíró, aki mindaddig kitűnően vezette a mérkőzést, elvesztette hidegvérét s hibás ítélkezéseivel még jobban felizgatta a harcias elemeket.

Szerencsére a mérkőzés rövidesen véget ért. A bíró megváltó sípjelzése után a hangulat is engedett feszültségéből s mindkét csapat játékosai bántatlanul térhettek vissza öltözőjükbe.

Az MTK erőssége a csatársor volt. A három belső csatár Kertész II – Konrád II. – Schaffer az óramű precizitásával játszottak, átgondolt, észszerű támadásaik a mérkőzés legszebb momentumai voltak.

A mezőnyben mutatott szép játékuk azonban nem állott egyenes arányban eredményességükkel, mert a kitűnően tömörülő FTC védelem minden dicséretet megérdemlő agilitással védett. A két szélső csatár Winkler és Szabó legutóbbi szereplésük után határozott javulást mutatott s különösen az előbbi volt elemében.

Az FTC friss, lelkes játéka kellemesen lepett meg mindnyájunkat, Szamosi a kapuban védett mindent, ami menthető volt, a hátvédek közül különösen Payer produkált bravurosat, néha egyedül állván ellen az egész MTK támadósornak s felszabadító rugásaival ismételten mentette ki csapatát szorongatott helyzetéből.

Dr. Veres Imre bíró sípjelzésére hat óra 10 perckor a következő csapatok állottak fel:
MTK: Knapp – Kovács, Csüdör - Kertész III., Nyúl, Vágó – Winkler, Kertész II., Konrád, Schaffer, Szabó
FTC: Szamosi – Payer, Feldmann – Izsák, Kiss, Móra – Weisz, Farkas, Pápai, Tóth, dr. Borbás

Az FTC kezd, de csakhamar az MTK veszi át a támadást, Schaffer támadása az 5. percben kornert hoz s Konrád II. a 14. percben kapufát lő. A 16. percben ujabb MTK korner. A 19. percben dr. Borbás a félvonalról lefut, kicselezi a védelmét, erősen centerez de pontosan startoló Weisz elfogja a labdát s éles, de védhető lövéssel megszerzi az FTC első gólját.

Ezután az MTK kornert hoz a javára. A 25. percben Schaffer szabadrugását Kiss kézzel fogja, a megítélt tizenegyest Schaffer rendeltetési helyére juttatja. A 31. percben Pápai tiszta helyzetből hibáz. A 43. percben Schaffer leadásából lövi Winkler az MTK második gólját. A félidő hátralevő részében az MTK támad eredménytelenül.

A második félidőt erős MTK támadás vezeti be. Schaffer közvetlen közelről Szamosi kezébe plassziroz. A 8. percben fejeli Vágó leadásából Winkler az MTK harmadik s a nap legszebb gólját.

A 19. percben Konrád – Schaffer gyönyörű összjátéka után utóbbi nehéz helyzetből gólt lő. Ezután az FTC is lábra kapva, a 32. percben kornert ér el, melyet a 34. percben Tóth által lőtt gól követ. A gól után történnek a fent említett kiállítások.

A 30. percben Schaffer labdáját Szamosi a gólvonalon belül fogja, de a bíró nem ítél gólt, mert nem láthatta tisztán a helyzetet, MTK támadás fejezi be a mérkőzést.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Az orosz czár betegsége Az orosz czár betegsége
Miklós czár és családja a telet birodalma déli részén, a...
A mesterséges nyersanyagok előretörése A mesterséges nyersanyagok előretörése
Már a világgazdasági válság kitörése óta, amióta ugyszólván a világ...
Két kiállítás Erdélyben Két kiállítás Erdélyben
Alighanem az új céh kiállítási indította a nagybányaiakat is együttes...
Az 1943. évi májusi tűzgömb 5. Az 1943. évi májusi tűzgömb 5.
Kassáról Wirth Gyula és Martonyik Pál igen gondos megfigyelései...
Búcsuzó minisztérium Búcsuzó minisztérium
Július elsején eggyel kevesebb a minisztériumok száma. Megszünt a...
Az antwerpeni olimpiász – a futballtorna Az antwerpeni olimpiász – a futballtorna
A futballtornán megint fejtetőn táncol a híres, de már oly sokszor...
Összefogás a pénzügypolitika fő kérdéseiben Összefogás a pénzügypolitika fő kérdéseiben
Két hete már, hogy a képviselőházban az a nevezetes fordulat állott...
Kék, vagy pósta Kék, vagy pósta
Nem azokkal a boldogtalan embertársainkkal akarunk alább foglalkozni,...
Zichy Mihály  születésének századik évfordulóján Zichy Mihály születésének századik évfordulóján
1906-ban halt meg Zichy Mihály, de az ő feltámadásának órája még nem...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98