Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1916 | Június

A hadimérkőzés döntő-kör: MTK – FTC 4:2 (2:1)

Üllői-ut, 6000 néző. – Bíró: dr. Veres Imre.

A mai grandiózus küzdelem a békeidőbeli MTK – FTC mérkőzések képét varázsolta elénk.
Nagy közönség, mindvégig feszült érdeklődés, puskaporos levegő, a melynek a mérkőzés vége felé explodálni kell, incidensek, a melyek elmaradhatatlanok.

Így volt ez ma is. A háborus viszonyokhoz mérten tekintélyes számba összegyűlt közönség a szitáló esőtől sem zavartatván magát lankadatlan figyelemmel kísérte a nagy match előtt lefolyt ifjusági és második csapatok mérkőzését, sűrűn adván kifejezést érzelmeinek.

Az izgalom természetesen akkor érte el tetőpontját, a mikor a pályára lépett az MTK csapata. A fogadtatás nem volt a legvendégszeretőbb. Az állóhely féktelen természetű publikuma éktelen rajongásba, fütyülésbe tört ki, de az MTK híveinek tapsorkánja csakhamar tulharsogta a zajt.

A mérkőzés a legszebbek közé sorozható, a melyet a két egyesület egymással az utóbbi időben megvívott. Az MTK csapatainak precíz, lapos összjátéka. Payer kitűnő szereplései és hatalmas felszabadító rugásai, az FTC-nek jobbára a gyors Borbás dr. által vezetett veszélyes támadásai ismételten ragadták tapsra a közönséget.

A játék, sajnos, az utolsó tíz percben elfajult. Kertész III. megsértette az egyik határbírót, miért a bíró kiállította. Egy percre rá Kiss és Nyúl ragadtatták magukat tettlegességre. A közönség vak lármába tört ki, ugy, hogy Veres bíró, aki mindaddig kitűnően vezette a mérkőzést, elvesztette hidegvérét s hibás ítélkezéseivel még jobban felizgatta a harcias elemeket.

Szerencsére a mérkőzés rövidesen véget ért. A bíró megváltó sípjelzése után a hangulat is engedett feszültségéből s mindkét csapat játékosai bántatlanul térhettek vissza öltözőjükbe.

Az MTK erőssége a csatársor volt. A három belső csatár Kertész II – Konrád II. – Schaffer az óramű precizitásával játszottak, átgondolt, észszerű támadásaik a mérkőzés legszebb momentumai voltak.

A mezőnyben mutatott szép játékuk azonban nem állott egyenes arányban eredményességükkel, mert a kitűnően tömörülő FTC védelem minden dicséretet megérdemlő agilitással védett. A két szélső csatár Winkler és Szabó legutóbbi szereplésük után határozott javulást mutatott s különösen az előbbi volt elemében.

Az FTC friss, lelkes játéka kellemesen lepett meg mindnyájunkat, Szamosi a kapuban védett mindent, ami menthető volt, a hátvédek közül különösen Payer produkált bravurosat, néha egyedül állván ellen az egész MTK támadósornak s felszabadító rugásaival ismételten mentette ki csapatát szorongatott helyzetéből.

Dr. Veres Imre bíró sípjelzésére hat óra 10 perckor a következő csapatok állottak fel:
MTK: Knapp – Kovács, Csüdör - Kertész III., Nyúl, Vágó – Winkler, Kertész II., Konrád, Schaffer, Szabó
FTC: Szamosi – Payer, Feldmann – Izsák, Kiss, Móra – Weisz, Farkas, Pápai, Tóth, dr. Borbás

Az FTC kezd, de csakhamar az MTK veszi át a támadást, Schaffer támadása az 5. percben kornert hoz s Konrád II. a 14. percben kapufát lő. A 16. percben ujabb MTK korner. A 19. percben dr. Borbás a félvonalról lefut, kicselezi a védelmét, erősen centerez de pontosan startoló Weisz elfogja a labdát s éles, de védhető lövéssel megszerzi az FTC első gólját.

Ezután az MTK kornert hoz a javára. A 25. percben Schaffer szabadrugását Kiss kézzel fogja, a megítélt tizenegyest Schaffer rendeltetési helyére juttatja. A 31. percben Pápai tiszta helyzetből hibáz. A 43. percben Schaffer leadásából lövi Winkler az MTK második gólját. A félidő hátralevő részében az MTK támad eredménytelenül.

A második félidőt erős MTK támadás vezeti be. Schaffer közvetlen közelről Szamosi kezébe plassziroz. A 8. percben fejeli Vágó leadásából Winkler az MTK harmadik s a nap legszebb gólját.

A 19. percben Konrád – Schaffer gyönyörű összjátéka után utóbbi nehéz helyzetből gólt lő. Ezután az FTC is lábra kapva, a 32. percben kornert ér el, melyet a 34. percben Tóth által lőtt gól követ. A gól után történnek a fent említett kiállítások.

A 30. percben Schaffer labdáját Szamosi a gólvonalon belül fogja, de a bíró nem ítél gólt, mert nem láthatta tisztán a helyzetet, MTK támadás fejezi be a mérkőzést.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A magyar népművészet A magyar népművészet
Ortutay Gyula kiváló műve két hatalmas kötetben a magyar nép...
Budapest közuti forgalmának rendezése Budapest közuti forgalmának rendezése
Közuti forgalmunknak siralmas állapota már az egész közvéleményt...
Érzékszerveink működésének csodája  2. Érzékszerveink működésének csodája 2.
Egy fejletlen agyú ember agyában ugyanannak a világnak egy...
Rupert Rezsőt megtámadta Budaházy Miklós százados a Kelet-pályaudvar étteremében Rupert Rezsőt megtámadta Budaházy Miklós százados a Kelet-pályaudvar...
A Keleti-pályaudvar éttermében vasárnap este kilenc órakor a mai...
Áll a harc a szabóiparban Áll a harc a szabóiparban
Ismeretes, hogy a szabóipar munkásai hetek óta bérmozgalmat...
Mussolini Afrikában Mussolini Afrikában
Vasárnap Mussolini gépkocsin folytatta útját Benghazi felé, az új...
Bíró Gyula Prágában Bíró Gyula Prágában
Bíró Gyulát az MTK reprezentatív fedezetjátékosát eddigi...
Titkos diplomácia Titkos diplomácia
A Monarchia az 1916. decemberi békekísérletet csupán a kezdetnek...
A szepességiek kongresszus
A szepességiek most tartott kongresszusa megállapította azt a szomoru...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98