Dtum
Login with Facebookk
1916 | Június

A hadimérkőzés döntő-kör: MTK – FTC 4:2 (2:1)

Üllői-ut, 6000 néző. – Bíró: dr. Veres Imre.

A mai grandiózus küzdelem a békeidőbeli MTK – FTC mérkőzések képét varázsolta elénk.
Nagy közönség, mindvégig feszült érdeklődés, puskaporos levegő, a melynek a mérkőzés vége felé explodálni kell, incidensek, a melyek elmaradhatatlanok.

Így volt ez ma is. A háborus viszonyokhoz mérten tekintélyes számba összegyűlt közönség a szitáló esőtől sem zavartatván magát lankadatlan figyelemmel kísérte a nagy match előtt lefolyt ifjusági és második csapatok mérkőzését, sűrűn adván kifejezést érzelmeinek.

Az izgalom természetesen akkor érte el tetőpontját, a mikor a pályára lépett az MTK csapata. A fogadtatás nem volt a legvendégszeretőbb. Az állóhely féktelen természetű publikuma éktelen rajongásba, fütyülésbe tört ki, de az MTK híveinek tapsorkánja csakhamar tulharsogta a zajt.

A mérkőzés a legszebbek közé sorozható, a melyet a két egyesület egymással az utóbbi időben megvívott. Az MTK csapatainak precíz, lapos összjátéka. Payer kitűnő szereplései és hatalmas felszabadító rugásai, az FTC-nek jobbára a gyors Borbás dr. által vezetett veszélyes támadásai ismételten ragadták tapsra a közönséget.

A játék, sajnos, az utolsó tíz percben elfajult. Kertész III. megsértette az egyik határbírót, miért a bíró kiállította. Egy percre rá Kiss és Nyúl ragadtatták magukat tettlegességre. A közönség vak lármába tört ki, ugy, hogy Veres bíró, aki mindaddig kitűnően vezette a mérkőzést, elvesztette hidegvérét s hibás ítélkezéseivel még jobban felizgatta a harcias elemeket.

Szerencsére a mérkőzés rövidesen véget ért. A bíró megváltó sípjelzése után a hangulat is engedett feszültségéből s mindkét csapat játékosai bántatlanul térhettek vissza öltözőjükbe.

Az MTK erőssége a csatársor volt. A három belső csatár Kertész II – Konrád II. – Schaffer az óramű precizitásával játszottak, átgondolt, észszerű támadásaik a mérkőzés legszebb momentumai voltak.

A mezőnyben mutatott szép játékuk azonban nem állott egyenes arányban eredményességükkel, mert a kitűnően tömörülő FTC védelem minden dicséretet megérdemlő agilitással védett. A két szélső csatár Winkler és Szabó legutóbbi szereplésük után határozott javulást mutatott s különösen az előbbi volt elemében.

Az FTC friss, lelkes játéka kellemesen lepett meg mindnyájunkat, Szamosi a kapuban védett mindent, ami menthető volt, a hátvédek közül különösen Payer produkált bravurosat, néha egyedül állván ellen az egész MTK támadósornak s felszabadító rugásaival ismételten mentette ki csapatát szorongatott helyzetéből.

Dr. Veres Imre bíró sípjelzésére hat óra 10 perckor a következő csapatok állottak fel:
MTK: Knapp – Kovács, Csüdör - Kertész III., Nyúl, Vágó – Winkler, Kertész II., Konrád, Schaffer, Szabó
FTC: Szamosi – Payer, Feldmann – Izsák, Kiss, Móra – Weisz, Farkas, Pápai, Tóth, dr. Borbás

Az FTC kezd, de csakhamar az MTK veszi át a támadást, Schaffer támadása az 5. percben kornert hoz s Konrád II. a 14. percben kapufát lő. A 16. percben ujabb MTK korner. A 19. percben dr. Borbás a félvonalról lefut, kicselezi a védelmét, erősen centerez de pontosan startoló Weisz elfogja a labdát s éles, de védhető lövéssel megszerzi az FTC első gólját.

Ezután az MTK kornert hoz a javára. A 25. percben Schaffer szabadrugását Kiss kézzel fogja, a megítélt tizenegyest Schaffer rendeltetési helyére juttatja. A 31. percben Pápai tiszta helyzetből hibáz. A 43. percben Schaffer leadásából lövi Winkler az MTK második gólját. A félidő hátralevő részében az MTK támad eredménytelenül.

A második félidőt erős MTK támadás vezeti be. Schaffer közvetlen közelről Szamosi kezébe plassziroz. A 8. percben fejeli Vágó leadásából Winkler az MTK harmadik s a nap legszebb gólját.

A 19. percben Konrád – Schaffer gyönyörű összjátéka után utóbbi nehéz helyzetből gólt lő. Ezután az FTC is lábra kapva, a 32. percben kornert ér el, melyet a 34. percben Tóth által lőtt gól követ. A gól után történnek a fent említett kiállítások.

A 30. percben Schaffer labdáját Szamosi a gólvonalon belül fogja, de a bíró nem ítél gólt, mert nem láthatta tisztán a helyzetet, MTK támadás fejezi be a mérkőzést.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98