Dtum
Login with Facebookk
1916 | Szeptember

Nikita Francziaországban

Az öreg Nikitáról teljesen megfeledkeztek: napokban múlt 75 éves, de senki sem emlékezett meg a születésnapjáról, még veje, az olasz király se. Ámde ő aligha veszi szivére a dolgot, mert megint elfogta a vándorszenvedély és folyton változtatja a rezidenciáját.

 

Hazátlanul, városról-városra vándorol és nem szünik meg vágyódni a fekete hegyei után. Előbb Bordeaux közelében egy faluban lakott, innen Vichybe tette át a sátorfáját, az ujabb szállása Páris lett és végre most Páris egyik külvárosában, Neuilly-sur Seineben telepedett meg téli szállásra. Milena királynéval és két hajadon leányával szerény villát bérelt Vendome herczeg palotájának közelében. A közelben lakik a négy montenegrói miniszter és a kiséret többi tagja. Ezek, miután egyéb dolguk nincsen, a Szajnában való halászgatással ütik agyon az időt.

 

Nikita meglehetős testőrséget vitt magával Neuillybe, 181 embert a kik fölött két tiszt parancsnokol. Nem lehet tudni még, hogy a kedves villaváros mennyire tetszik a fekete hegyek egykori királyának.

 

Egyetlen vigasza a szomoru sorsában, hogy nem kell a Credit Lyonnaisban elhelyezett tőkéihez nyulni, mert a franczia köztársaság bőkezüen gondoskodik róla, a családjáról és a fenhéjázóan népes udvartartásáról. És ez a legfontosabb, mert Nikita leginkább úgy szereti a királyi pompát, ha semmibe se kerül.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98