Dtum
Login with Facebookk
1917 | Augusztus

Az orosz anarchia legujabb hirei

Az uj orosz kormány megalakulása
Pétervár, jul. 29.
A Moszkvában egybehívott nemzetgyülés megtartását a kabinet végleges megalakitásáig elhalasztották. Azt hiszik, hogy a kabinet néhány nap mulva teljesen megalakul és a nemzetgyűlés ennélfogva körülbelül egy hét mulva összeülhet. Az ideiglenes kormány programmját az uj minisztereknek a kabinetbe való belépése után sem fogják módosítani, ami azt mutatja, hogy az uj miniszterek, akik függetlenül pártjukból és ahhoz való továbbtartozásuk ellenére vállalnak tárcát, elfogadják azt. Ebben az értelemben a kormány már többekkel, különösen a kadetpárt több képviselőjével, melynek központi bizottsága elvben a párt tagjainak a kormányba való belépése mellett foglalt állást, tárgyalásokat kezdett. (P.T.Ü.)

Érthetetlen dekrétum

Pétervár, jul. 29.
(P.T.Ü.) Az ideiglenes kormány dekrétumot tett közzé, amely az összes orosz állampolgároknak teljes lelkiismereti szabadságot engedélyez.

Megöléssel fenyegetik Kerenszkit.
Stockholm, jul. 29.
A "Novoje Wremja" szerint Kerenszki az Auróra cirkálóról levelet kapott, amelyben a legénység kijelenti, hogy meg kell ölni Kerenszkit, ha julius vége előtt önként nem hagyja el állását.


Lenint letartóztatták

Stockholm, jul. 29.
A "Birsevija Vjedomosti" szerint Lenin és Sinovjev kijelentették, hogy nem jelentkeznek önként a hatóságoknál.
Egy később érkezett távirat jelenti Stockholmból, hogy Lenint letartóztatását félhivatalos orosz helyről megerősitették.

Zavarok Finországban

A "Politiken" jelenti Helsingforstból: Skawitse főkormányzó benyujtotta lemondási kérvényét, de a jelenlegi kormány nem fogadta azt el. A helsingforsi katonai bizottság Kerensky diktaturájával szemben engedékenységet mutat, ennek dacára egy ujabb katonai tanács van alakulóban.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98