Dtum
Login with Facebookk
1917 | Február

A professzionalizmus vádja

Schlosszer Imrét mentesítették a vád alól. – Játékjogát 1917. junius 30-ig felfüggesztették a fegyelmi-bizottság előtt tanúsított magatartásáért. – Brüll Alfréd, Dirsztay báró és a vizsgálat alatt állott MTK játékosok ellen beszüntették az eljárást.

Az MLSz fegyelmi-bizottsága három estén át tartó tárgyalása után meghozta ítéletét a Schlosszer-ügyben. Minden irányból feszült érdeklődés meredt a bizottság munkája felé s nem tulzás, hogy az egész ország sportügyek iránt érdeklődő közönségét izgatta a kérdés, mi igaz a professzionalizmus vádjából. A szombaton este kimondott verdikt föloldotta a legnagyobb magyar footballistát a legnagyobb vád alól, a mellyel amatőr sportembert illetni lehet.

Elhangzott a döntő szó. Schlosszer Imre amatőr s elhangzott ez olyan emberek ajkán, a ki az áldatlan körülmények lidércnyomása alatt szívesebben mondotta volna ki ez ítélet ellenkezőjét. Ha idáig nem voltunk meggyőződve róla, hogy a fegyelmi-bizottság elnöke és a bizottság tagjai a professzionalizmus vádjának vállalásával és az ügy szőnyegre bocsátásával eszköznek adták magukat, a kezükre bízott funkció tekintélyét és hatalmát annak az egyesületnek, a melynek oka van letiporni ellenfelét, az ítélet megindokolása eloszlat bennük minden kétséget.

Mert a fegyelmi-bizottság fölmentette bár Schlosszer Imrét és az MTK tagjait a vád alul, de az ítélet megokolásában rámutatni ugyszólván pontról-pontra igyekszik, hogy igenis minden vágy igaz, de bebizonyítani nem lehetett s ennek folytán magasztaló ítéletet sem hozhatott.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98