Dtum
Login with Facebookk
1915 | December

Schlosszer Imre az MTK-ban

A játékosok vándorlásának, klubcserélgetésének és a régi zászlótól való elpártolásának históriájának minden eddigit fölülmuló szenzáció erejével hat Schlosszer Imrének átlépése az MTK-ba. Ha valaki a decemberi átigazolások ötletéből arra kért volna, eszeljek ki valami átigazolási lehetetlenséget, talán Schlosszernek az FTC-ből az MTK-ban való átlépését említettem volna meg, mint a legképtelenebb esetet.

Schlosszer Imre neve, karrierje, egész lénye annyira összeforrott az FTC-vel, hogy szinte álmodni sem lehetett volna arról, a mi most még is bekövetkezett. Oly megszokott jelenség volt Schlosszernek karakterisztikus alakja az FTC csapatában, hogy már el sem lehetett képzelni nélküle éppen ugy, mint Schlosszert a zöld-fehér dressz nélkül.

A klubhűség mintaképét láttuk Schlosszer Imrében s kívülről nézve a dolgokat, azt hittük, hogy a kapocs közötte és klubja között, megszakíthatatlan.
A csalódásnak keserűségét érezzük tehát most Schlosszerral szemben csak ugy, mint az FTC-vel szemben, mert megfosztottak egy illuziótól, hogy játékos és egyesület között megszövődnek az elválaszthatatlanság szálai, a melyek kicsiben azonosak a hazafiui szeretettel, a család iránt való hűséggel és mindazzal az emberi tulajdonsággal, a mi a hűség fogalma alá esik.

Mi, és velünk együtt igen sokan lesznek, a kik töprengünk Schlosszer nagy elhatározásán és keressük a nyitját eljárásának. Azt, hogy Schlosszer kilép az FTC-ből, könnyen meglehet érteni, mert hisz adódhatnak okok, a melyek olyan lépésre késztethetnek játékost. Abba is könnyű szívvel belenyugodnánk, hogy más egyesületet boldogít belépésével és játékával. Sem elmélkedésre, sem megállásra nem késztetett volna ez a klubcsere. Kilépett, belépett, pont.

De nem lehet elsiklani azon tény mellett, hogy éppen abba a klubba lépett be, a mely a legtávolabb áll a régi klubjától, hogy belépett az MTK-ba, a mely riválisa, legnagyobb ellenfele, hosszu időn át egyenesen ellensége volt az FTC-nek. Miért tette ezt Schlosszer, mi késztette erre a sportmorál tekintetében boncolgatásra alkalmaz eljárásra.

Talán azért választotta uj otthonának a régi ellenség házát, hogy mélyebbre ássa a szakadékot, a mely közötte és az FTC között támadt. Vagy a győzelem, a dicsőség szomjusága hajtotta a frappáns lépésre. A győzelem dicsősége, a mely az FTC-től távolodni látszik. A kérdésre, a melyet velünk együtt föltesz az egész magyar sporttársadalom, magunk megadni a választ nem tudjuk, azt állítjuk és valljuk, hogy Schlosszer pálfordulása nem lesz hasznára a footballsportnak, mert a közönség széles rétegeiben fogja a csalódás érzését ébreszteni…

Schlosszert – állítólag – az FTC-ben vele szemben tanusított bánásmód késztette a kilépésre s már két esztendő óta forrott benne az elhatározás, a melyet most megvalósított.
Belépésre még novemberben jelentkezett az MTK-nál, a mely erről értesítette az FTC-ét. Az MTK legutolsó választmányi ülésében föl is vette már tagjai sorába s átigazolási íve december 15-én az MLSz elé kerül.
Schlosszer a mult hét egyik délutánján megjelent a Habsburg-kávéházban is, a hol helyet foglalt az MTK-asztal mellett és uj tagtársaival az MTK csapatának jövő összeállításáról beszélgetett..

Istenem, milyen furcsa is mindez, de hát – Tempora motaniur.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Schlosser Imre Schlosser goalja előtt
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Rövidek Rövidek
A ruhrvidéki bányászsztrájk a vasárnapra virradó éjszaka véres...
A legitimisták a frankhamisitási üggyel kapcsolatban az Albrecht-kombináció likvidálását követelik A legitimisták a frankhamisitási üggyel kapcsolatban az...
Politikai körökben a Zadravetz püspök letartóztatásai megindult...
Régi gyógymódok Régi gyógymódok
A régi görög népnél szokásban volt, hogy egyes betegeket, kik számára...
Színházi apróságok Színházi apróságok
Frissen és üdén, mintha nem is sulyos operáció, hanem egy nagysikerü...
Tanganyika halottai Tanganyika halottai
Az első világháborúban Német-Kelet-Afrikában 300 000 ember halt éhen....
Pillert Doros és Hámory is legyőzte Pillert Doros és Hámory is legyőzte
A BBTE tornacsarnokában vasárnap délután szépszámú és előkelő...
A képzelődés ereje A képzelődés ereje
Slosson, a wyomingi egyetem tanára, egyik előadásán a következő...
Petőfi és Ady Petőfi és Ady
Huszonöt éve, hogy Ady Endre befejezte e földi pályáját az Aréna-úti...
Nagy Kató berlini mozisztár utja Nagy Kató berlini mozisztár utja
Egy kislány kuporodik előttem a fotőjben. A szobában körös-körül...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98