Dtum
Login with Facebookk
1917 | Július

MTK – Rudelfshügel SC (Bécs) 9:0 (3:0)

Hungária-uti pálya 2500 néző. Bíró: Gerő Ferenc.
Hatalmas, megsemmisítő fölénnyel, rekordszámba menő gólaránnyal, imponáló stílusban vívta ki az MTK mai győzelmét. Utolsó mérkőzésére külföldi ellenfelet választott magának; a császárváros egyik legjobb csapatát a Rudolfshügelt látta vendégül. Az osztrák hadibajnokság harmadik helyezettje ebben a szezonban már ismételten szerepelt nálunk, de eddigi szereplései sehogy sem tudták igazolni otthoni eredményeit.

Mai játéka sem volt különb az eddigieknél, sőt talán azok alatt maradt. Schünfeld kapus a gólok közül egyet sem védhetett. A backsorban hiányzott Bielohlave, s ezért Goldmagelt hátravonták a fedezetsorból, míg balhalfot Prokop játszott. A hátvédek sok igyekezettel, ambícióval, talán egy kissé tul hangosan igyekeztek feladatuknak megfelelni, de az MTK csatárok nagy technikai fölényével szemben teljesen tehetetlenek voltak.

Ugyanezt állítjuk a fedezetsorról is, amelyben egyedül Prochaska centerhalf játéka volt kielégítő, de teljesen magára hagyva ő sem tudott sokat produkálni. Társai, Rapauer és Prokop másodklasszisu játékosok.

A Rudolfshügel kezd nap ellen, széllel hátban, de mindjárt az MTK lép frontba és röviden két kornerrel veszélyeztet. Az első gólt Schaffer lövi a 17. percben védhetetlen lapos lövéssel. A második gól a 21. percben Tauszig – Schaffer – Schlosszer gyönyörű összjátékában az eredménye s dicsősége Schlosszer nevéhez fűződik, akinek bombaszerű lövése a felső kapulécről pattant a hálóba.

A 33. percben Schaffer – Schlosszer összjátékából utóbbi közvetlen közelről gólt lő. A félidő hátralevő részében az MTK három kornerrel veszélyeztet s közben a bécsiek is érnek el egy eredménytelen kornert.

A második félidő 8. percében Szabó-Schaffer összjátékából Schaffer a negyedik gólt lövi. Ezután veszélytelen osztrák korner következik. A 19. percben Schlosszer passzából Orth lövi az ötödik gólt, a 21. percben Tauszig a hatodik gólt és a 26. percben Orth szép, hosszu, magas lövéssel a hetedik gólt.

A 35. percben Schaffer egyedül lefutva az egész osztrák védelmet, védhetetlen gólt lő. A 40. percben Szabó önként kiáll. A 43. percben lövi Schlosszer Schaffer szép passzából a kilencedik gólt. Az utolsó percben még egy gólt ér el az MTK, amelyet a bíró azonban offside címén nem ad meg.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98